Той също така отказа да разкрие информация колко държави вече

...
Той също така отказа да разкрие информация колко държави вече
Коментари Харесай

Кремъл: Все още има време за преминаване към плащане на руския газ в рубли

Той също по този начин отхвърли да разкрие информация какъв брой страни към този момент са се съгласили да подхващат този ход. Според него е " малко евентуално " Русия да разгласява лист на страните, съгласни да заплащат за съветския газ в рубли.

Песков означи, че заплащанията за доставките, осъществени след влизането в действие на указа на Путин, се чакат през месец май.

В края на март съветският президент Владимир Путин подписа декрет, с който изисква задграничните купувачи от " вражески " страни да заплащат за съветския газ в рубли или в противоположен случай доставките им ще бъдат прекъснати - ход, който беше отритнат от Европейски Съюз и който съгласно Германия съставлява " изнудване ".

Относно договарянията с Украйна, Песков сподели, че " контактите не престават на експертно равнище в границите на преговорния развой ". Той обаче упрекна Киев, че " не демонстрира поредност " и че трансформира позицията си в договарянията. " Има доста какво да се желае по отношение на динамичността в напредъка на преговорния развой ", разяснява той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР