Той работи като режисьор, сценарист и продуцент, завършил е филмова

...
Той работи като режисьор, сценарист и продуцент, завършил е филмова
Коментари Харесай

Един български режисьор: Липсва ясна политика за кино

Той работи като режисьор, сценарист и продуцент, приключил е кино и телевизионна постановка в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ", а измежду заглавията във филмографията му са " Снимка с Юки " и Жълт Олеандър ", за които е малко евентуално да не сте чували. На посетители при Благо в " Сториборд " беше Лъчезар Аврамов.

За филмовите награди и политиката:

" Румънците пуснаха 100 дебюта, видяха кой прави сходно фестивално кино, по-късно тези създатели бяха подкрепени наново, трети пъти, и резултатите естествено не закъсняха ", споделя Аврамов.

У нас, обаче обстановката е малко друга:

" Наистина липсва ясна политика. Политика за кино. Какъв вид филми сега има потребност да прави страната България, до момента в който продължава на националния филм в център да се гледа като на някаква спекулация с пари, които просто би трябвало да бъдат взети и да бъдат осъществени, няма да има смислени резултати. Методични, качествени резултати. Тоест може да се направи някой доста прекрасен филм, само че това нищо не значи общо видяно. Държавата дават тези пари, с цел да обслужва някакви свои ползи ", разсъждава Аврамов.

Повече чуйте в звуковия файл!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР