Той призна, че донякъде симпатизира на действията на Има такъв

...
Той призна, че донякъде симпатизира на действията на Има такъв
Коментари Харесай

Есента ще имаме нови избори, прогнозира политолог

Той призна, че ненапълно симпатизира на дейностите на " ИТН ": " Но те натрупаха доста негативи на собствен тил. Избирателят няма да им елементарни неуспеха на тази коалиция, колкото и гласоподавателят да не я харесва. Ако съдим по социологията Политическа партия към този момент не е първа политическа мощ, някъде зад ГЕРБ са. Тези 6 месеца на ръководство на Кирил Петков заличиха 10-годишния спомен от Бойко Борисов и още веднъж той е първа мощ.... Правителството на Политическа партия ще падне, тъй като не може да реализира нужното водачество, а не тъй като Има Такъв Народ е прокси на Кремъл, на Путин... ".

Политологът акцентира, че в българската политика липсва водачество:

" Нито една партия не може да пробие, в случай че няма водач, а Слави Трифонов се е скрил откъм гърба, стои в мрачен декор. Да си политически водач значи да бъдеш наличен. Да можеш да приказваш, да имаш всекидневен контакт с хората. Борисов в това беше доста добър. Петков не владее задоволително добре материята и по тази причина няма да успее да задържи държавното управление ".

Според Слави Василев Стефан Янев не е задоволително деен, с цел да се нарежда като изявен водач:

" Янев не е по този начин деен, както е Костадин Костадинов (лидерът на " Възраждане " - б.р.). Стефан Янев изпуска контрола и това ще му се отрази. Той в този момент би трябвало да бъде всеки ден в медиите. Хората търсят идващия водач. Президентът Румен Радев явно не желае да се въвлече в тази парламентарна борба. В един миг ще опрем до неговата отговорност да образува длъжностен кабинет и той е нужен да стои в профил на онази политическа стихия, която ще дефинира състава на идващото Народно заседание. Стефан Янев е влезнал в нея, само че не виждам да е задоволително деен и да се бори ".

Василев счита, че рейтингът на президента е потърпевш поради това, че е " акуширал " появяването на Политическа партия.

" Партиите, които останаха в обединението, употребяват комфортния предлог, че в този момент не е време за нови избори... Демократична България и Българска социалистическа партия не желаят да отиват на избори, тъй като вероятността да пострадат е огромна ", разяснява още политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР