Той (президентът Радев) категорично играе с ИТН, но те са

...
Той (президентът Радев) категорично играе с ИТН, но те са
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева: Амбициите на Радев далеч надхвърлят управлението със служебни кабинети

" Той (президентът Радев) изрично играе с Има Такъв Народ, само че те са прекомерно дребни. Те срутиха три Народното събрание, с цел да му дадат опция да сме непрекъснато с негови служебни държавни управления. Това е очевидно и ясно. Но това, което е по-малко очевидно и съгласно мен е определящо, е че упоритостите на президента надалеч надвишават ръководството със служебни кабинети ".

 

Това кава проф. Анна Кръстева в изявление за " Труд.

 

И продължава: " От мига, в който е спечелил втория си мандат, той гледа след него и използва служебните кабинети, в това число и сегашния, да тества в действително време до каква степен може да стигне в едно бъдещо свое ръководство, не като президент, което е конституционно невероятно и не подхожда на неговите упоритости, а като част от действителна управническа власт. Той опитва до каква степен може да се обърне ориентацията на България - тестванията с „ Газпром “ са повече от явни.

 

Така че упоритостите на президента Радев са не просто да играе с дребни играчи през днешния ден, а да стане той основен състезател на управническата сцена на следващия ден. И надлежно да работи за преориентацията на България.

 

Наблюдаваме една радикална смяна на неговия облик. Да си спомним, че в първия си мандат непрекъснато наблягаше, че е натовски военачалник и не залиташе в толкоз очевидно в русофилска посока. Сега имаме коренно отменяне на един по-умерен облик към различен, който блестящо опонира на геополитическата ориентировка на България като член на Европейски Съюз и НАТО...

 

Очевидно Радев се готви за партиен водач. Защото президентска република допуска смяна на Конституцията, Велико национално заседание и поддръжка на по-големи играчи, а не просто дребни партии, за които не е ясно дали ще влязат в Народното събрание. Или да се промени коренно Конституцията да има повече от два мандата за президента, та да може като Путин да влиза и излиза. На бюрото му са повече от един сюжет и се пробват в действително политическо време ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР