Той посочи, че европейската солидарност е много важна В следващите

...
Той посочи, че европейската солидарност е много важна В следващите
Коментари Харесай

Европа създава споделен фонд за бежанците от Украйна по предложение на България

Той уточни, че европейската взаимност е доста значима
„ В идващите дни ще се предложат разновидности тези разноски, които всяка страна сама заплаща в помощ за Украйна, да могат да се покрият тези разноски от Европейска комисия. “ Това съобщи във Франция министър председателят Кирил Петков.

„ Трябва да създадем това по транспарантен метод, да се дава на всеки кабинет дневно за интервал от време. Да се вземе като модел сме предложили като цялостна политика на Европа. Обединихме се, че рецесиите могат да се борят по-добре когато работим дружно и в синхрон. Европейската взаимност е доста значима. “, сподели още Петков.

„ Парите ще бъдат от остатъчни средства от европейските стратегии, това няма да е някакъв нов заем. За начало говорихме за към 10 милиарда евро. В момента влизаме в една обща обстановка на високи цени на петрола и газа, които покачват инфлацията и понижават растежа. ЕЦБ ще понижава средствата, които циркулират в европейската стопанска система, намалявайки паричната маса в Европейски Съюз, а държавните управления на страните членки ще би трябвало сами да подтикват стопанските системи си, с цел да има напредък, “ добави той. 

Петков разяснява и идното си посещаване в Турция.

„ Аз към този момент имах опция да се срещна с всичките ни съседки, с изключение на с Турция. Искам това да бъде една първична среща с Турция, да имаме директния контакт, с цел да мислим и за общи неща дружно. Както знаете, част от газа, който желаеме да купуваме, азерският газ, минава през Турция “, добави министър председателят.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР