Той положи венец от макове на военния мемориал Кенотаф в

...
Той положи венец от макове на военния мемориал Кенотаф в
Коментари Харесай

Принц Чарлз замести кралицата на церемония

Той постави венец от макове на военния мемориал Кенотаф в Деня в памет на падналите във войните, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Тази година 91-годишната кралица Елизабет Втора наблюдаваше от непосредствен балкон по какъв начин 68-годишният й наследник води церемонията на мястото, което тя заемаше в продължение на близо шест десетилетия.

Редом с кралицата беше 96-годишният й брачен партньор принц Филип.

В 65-годишното си ръководство кралицата не е водила церемонията единствено шест пъти. От тях два пъти повода е била бременност, а четири пъти тя е била в чужбина.

Внуците на кралицата - принцовете Уилям и Хари, също участници във войни, сложиха яркочервени венци в подножието на мемориала.

На церемонията участваха и високопоставени английски политици, представители на разнообразни религии и на страни от Общността на нациите, бойци, ветерани и жители. Те се събраха в студения безоблачен есенен ден, с цел да отдадат респект на починалите през Първата международна война и последвалите спорове.

В 11 ч. по Гринуич паметта на починалите беше почетена с две минути безмълвие. То завърши със звуците на тръба, свиреща мелодия за военни погребения.

След формалното полагане на венци хиляди ветерани, вдовици и фамилии на починали минаха край мемориала под звуците на боен оркестър и аплодисментите на събралите се, носещи червени хартиени макове - знак на починалите във войните.

Церемонията в северноирландския град Оума беше прекратена след откриването на съмнително устройство.

Полицията отдели региона.

През 1998 година в Оума беше осъществено най-кървавото бомбено нахлуване в спора сред католици и протестанти в Северна Ирландия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР