Той полетя се потопи до Марианската падина, след това полетя

...
Той полетя се потопи до Марианската падина, след това полетя
Коментари Харесай

Кой е ексцентричният милиардер, изчезнал с подводница в океана

Той полетя се потопи до Марианската котловина, по-късно полетя в космоса, заеслва Индия с гепарди и обиколи земното кълбо с най-бързият аероплан в света

Пътешествие в космоса или в най-дълбоката част на океана - милиардерът Хеймиш Хардинг е обожател на рисковото, написа Франс прес. Сега английският авантюрист и предприемач е търсен. Той е част от екипажа на батискафа " Титан ", потеглил към останките на потъналия преди повече от век транспортен съд " Титаник ".

Хеймиш Хардинг споделя нормално за приключенията си посредством постове в обществените мрежи. Заради някои от тях той е и рекордьор на Гинес. Но с изключение на за тях малко елементи са известни за неговата кариера като предприемач и за благосъстоянието му като началник на компанията за продажба на частни самолети " Екшън авиейшън ", учредена през 2004 година

Хеймиш Хардинг е на 58 години. В събота той разгласи в обществените мрежи, че е част от екипаж от петима души на батискафа " Титан ". Експедицията на батискафа до останките на потъналия " Титаник " в Атлантическия океан се провежда от компанията " Оушън гейт ". В неделя от компанията на Хардинг оповестиха, че батискафът е потеглил на задачата си.  След това връзката с него изчезна.
       
През май 2021 година Хардинг се обрисува в Инстаграм като брачен партньор и татко на две деца, като буен авантюрист, който живее в Дубай. Той споделя, че употребява всяка опция да пътува, да чупи международни върхове и да пилотира самолети. 

" Вярвам, че вие създавате вашия личен късмет в живота си ", сподели той преди време в изявление за уеб страницата " Аребиън гълф бизнес инсайт ". " Вие създавате средата към вас, в която шансът идва или не идва според от вашите решения, според от вашите упования за нещата, които потеглят на зле и за ограниченията, които взимате, преди нещата да тръгнат на зле ", добавя той.

Хеймиш Хардинг полетя в космоса преди година. По-точно той беше част от екипажа на суборбиталния транспортен съд " Ню шепърд " на компанията " Блу произход ". В космоса Хардинг прекара единствено 10 минути и това беше петата сходна сполучлива задача за " Блу произход " на бизнесмена Джеф Безос. Хардинг сред прочее признава, че Безос е негов наставник.

През юли 201 година Хардинг е част от екип, който обикаля земята с най-бързия аероплан в света, като минава през двата полюса за 46 часа, 40 минути и 22 секунди.

През март 2021 година Хардинг се потопява с двуместен батискаф дружно с различен авантюрист Виктор Весково до най-дълбоката известна към този миг част на океана - Марианската котловина в Тихия океан. Тази задача беше най-дългата, прекарана на такава дълбочина - 4 часа и 15 минути и при най-голямо изминато разстояние  - 4600 метра.

За всички тези достижения Хардинг е вписан в Книгата на върховете на Гинес.

Освен в тези задачи Хардинг е взел участие и в задача за заселване на Индия още веднъж с гепарди.

Хеймиш Хардинг е приключил университета в Кембридж по специалностите естествени науки и инженерна химия.

Със брачната половинка си Линда той има двама синове. Единият от тях Джайлс на 12 години през 2020 година стана най-младият човек, който е бил на Южния полюс. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР