Той подчерта, че средствата ще бъдат преведени по сметките до

...
Той подчерта, че средствата ще бъдат преведени по сметките до
Коментари Харесай

Над 130 са хотелите у нас, подслонили бягащи от войната в Украйна

Той акцентира, че средствата ще бъдат преведени по сметките до 15 април. На този стадий не се планува нарастване на парите за нощувка на човек, която е 40 лв. дневно.

Спрямо подадените досега заявки и фактури от страна на хотелиерите ще бъдат изплатени общо над 6 милиона лв. доникъде на месеца, посочи Илин Димитров: " Засега сумата от 40 лв. съгласно информацията, която имаме от хотелиерите, като аз съм съвсем всеки ден на срещи с тях, тях ги устройва. Винаги може по-добре, факт е, само че трима души в една стая, това е към 120 лв., което е изцяло задоволително. Вече времето се стопля и отоплението няма да излиза толкоз скъпо. Знаете, че и токът се възстановява към този момент, тъй че за момента тя ще остане в този размер ".

Преди летния сезон главно предизвикателство е да бъде показана страната ни като безвредно място за туризъм изключително на западните пазари, само че и на тези към нас, сподели по БНР още Илин Димитров: " Те са многокомпонентни проблемите. Едните са от мините, другите са изобщо от военната конюнктура. Той към този момент Covid отстъпи, само че като цяло районът е неустойчив и това се вижда от сътрудниците. Ние в този момент работим в тази тенденция. Ще бъдат показани клипчета, че тук е умерено, хубаво, чисто, туристите са мечтани ".

И прогнозата на Илин Димитров за идния летен сезон: " Ще бъде по-добър от предишния, само че ще е надалеч от 2019-та за жалост. Ако не бяха зародили военните дейности, ние щяхме да стигнем съвсем равнищата на 2019-та ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР