Той подчерта, че има риск за националната сигурност на БългарияЩе

...
Той подчерта, че има риск за националната сигурност на БългарияЩе
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя

Той акцентира, че има риск за националната сигурност на България

Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя идната седмица, с цел да вземем съответни решения и ограничения и да сме подготвени за реакция. Това съобщи пред БНР служебният министър председател Гълъб Донев.

„ Обявената частична готовност от президента на Руската федерация води до ескалация на напрежението и до това страните в Европа и тези, които са покрай спора сред Русия и Украйна, да нямат сигурност за това до каква степен военните дейности ще продължат и с какъв интензитет ще са ”, изясни той.

„ Едно такова деяние на Русия е неприемливо, още повече, че тя е непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и би трябвало да съблюдава прецизно Устава на Организация на обединените нации и да не сплашва с военна мощ, която и да било друга страна, което е директно нарушение на Устава на Организацията ”, сподели още Донев.

Служебният министър председател акцентира още веднъж, че риск за националната сигурност на България има, само че „ няма директна военна опасност до този миг ”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР