Той подчерта, че дипломацията е единственият верен път към решаване

...
Той подчерта, че дипломацията е единственият верен път към решаване
Коментари Харесай

Консулът на България в Одеса: Без помощта на останалия свят Украйна едва ли ще издържи много

Той акцентира, че дипломацията е единственият правилен път към решение на този боен спор:

" Вярвам, че в тези тежки времена на напред във времето ще излязат дипломатите. Европа и светът демонстрират взаимност, има огромно състрадание, само че без поддръжката на целия свят Украйна надали ще се оправи ".

Той уточни, че предварителните упования, които са обсъждали с посланика на България в Киев, са били спорът да остане местен - в Донецк и Луганск.

" Успяхме в първите 4-5 дни на военните дейности да евакуираме към 350 български жители, етнически българи от украински генезис, най-вече дами и деца - също украински жители.... Хуманитарните коридори за извеждане на жителите от Бердянск, които се обезпечават, не сработват, защото дистанциите са огромни - до Одеса са към 420 км, при тази влошена пътна инфраструктура това лишава 7-8 часа.... Етническите българи там имат подготвеност, те са проведени и при първа опция ще бъдат изведени ".

По думите му потоците от бежанци от Украйна са големи и " това са признаците на войната ".

Според Светослав Иванов задачата на Кремъл е да се свърже Крим сухопътно с Русия.

" Дезинформацията е тип политика ", разяснява той и изрече мнение, че Путин ще счита себе си за победител, само че в случай че светът е обединен против него, той ще разбере, че е сбъркал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР