Той отбеляза освен това, че са нужни повече оръжейни системи

...
Той отбеляза освен това, че са нужни повече оръжейни системи
Коментари Харесай

Андрий Йермак: Повратната точка във войната наближава

Той означи също така, че са нужни повече оръжейни системи за укрепване на противовъздушната защита на Украйна преди зимата, когато се чака съветските сили още веднъж да стартират да нападат гражданската енергийна инфраструктура.

 

Ръководителят на кабинета на Зеленски бе безапелационен, че контранастъплението на Киев продължава и че украинските военни са се закрепили на левия бряг на Днепър.

 

Както показва Bloomberg, оценката на Йермак звучи доста по-оптимистично от позицията на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, който дефинира обстановката на фронта като безизходна в сензационно изявление за Economist, оповестено преди две седмици.

 

Посещението на Йермак в Съединени американски щати се реализира на фона на разногласия в Конгреса и Сената за нов транш от помощ за Украйна.

 

Миналата седмица представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби разяснява, че от общата сума на средствата, обезпечени на Украйна от началото на войната, която е над 60 милиарда $, към 96% към този момент са изразходвани.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР