Той отбеляза, че въпреки факта, че украинците празнуват Великден, руските

...
Той отбеляза, че въпреки факта, че украинците празнуват Великден, руските
Коментари Харесай

Украйна предложи специален кръг от преговори за Мариупол

Той означи, че макар обстоятелството, че украинците честват Великден, съветските войски атакуват„ Азовстал”, където се намират както украинските военни, по този начин и жителите на Мариупол. „ Великден 2022 година Но сега Руската федерация нападна „ Азовстал” без прекъсване. Мястото, където се намират нашите цивилни и военни “.

В тази връзка Подоляк предложи съветската страна да организира специфичен кръг от договаряния.

„ Предлагам на Руската федерация да намерения за остатъка от репутацията си. За това са нужни единствено три „ мариуполски стъпки “: да се разгласи същинско великденско помирение над Мариупол, неотложно да се отвори филантропичен кулоар за цивилни и да се съгласи на „ специфичен кръг от договаряния “, тъй че да вземем/разменим военните “, заключи съветникът.

Ситуацията в Мариупол

През последните дни съветските нашественици се концентрираха върху офанзивите против цех „ Азовстал”, където са ситуирани стотици цивилни и военни.

На 19 април консултант на кмета на Мариупол Петър Андрюшченко заяви, че окупаторите бомбардират „ Азовстал”. Според Святослав Паламар, заместник-командир на полк „ Азов “, цех „ Азовстал “ е бомбардиран непрекъснато и съвсем изцяло опустошен.

На 21 април, по време на среща с съветския министър на защитата Сергей Шойгу, съветският президент Владимир Путин даде заповед за прекъсване на офанзивата против „ Азовстал”.

На 22 април представителят на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата Вадим Скибицкий съобщи, че Русия не е изоставила изцяло щурма против завода „ Азовстал “ и се готви да изпрати там съветски гвардейци и представители на Федералната работа за сигурност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР