Той отбеляза, че благодарение на помощта на партньорите и предоставените

...
Той отбеляза, че благодарение на помощта на партньорите и предоставените
Коментари Харесай

Зеленски поиска пълноценен небесен щит за Украйна

Той означи, че с помощта на помощта на сътрудниците и предоставените на Украйна системи за противовъздушна защита бранителите на небето към този момент са избавили живота на хиляди хора.

" Но ние се нуждаем от повече системи за противовъздушна защита за цялата ни територия, за всички наши градове и общини. Светът не би трябвало да привиква с съветския гнет - терорът би трябвало да бъде надвит. И това е допустимо! ", акцентира президентът.

По данни на Оперативното командване " Юг " при ракетната офанзива предходната нощ са били нанесени удари по Одеска област с минимум пет типа ракети от всички видове изстрелване: " Калибър ", " Оникс ", Х-22, " Искандер-К ", както и балистични ракети " Искандер-М ". В резултат на това е погубен един човек и са ранени 22 души, в това число четири деца.

Междувременно ЮНЕСКО осъди " жестоките удари, нанесени от съветските сили ", които поразиха няколко обекта от международното културно завещание в центъра на Одеса, включително издигнатия преди над 200 години Спасо-Преображенски катедрален събор, съобщи Франс прес.

" Тези ужасни опустошения са следващата ескалация на насилието против международното културно завещание на Украйна ", съобщи генералната директорка на Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета Одре Азуле.

" Призовавам Руската федерация да предприеме съответни стъпки, с цел да извърши отговорностите си по интернационалното право " във връзка с опазването на културното завещание, продължи тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР