Той определи кандидатурата на Мария Габриел като интересна и още

...
Той определи кандидатурата на Мария Габриел като интересна и още
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Въпросът е може ли този ВСС с изтекъл мандат да излъчи нов главен прокурор

Той дефинира кандидатурата на Мария Габриел като забавна и още един път акцентира, че желае триумф при съставянето на постоянен кабинет.

Попитан какво мисли за поисканата оставка на основния прокурор Иван Гешев, министър-председателят отговори, че би трябвало да се съсредоточим върху институциите в страната, а не върху една персона. " Важната тематика на дебата е каква промяна да бъде направена ", безапелационен е Донев.

" Тук главната роля е на Висш съдебен съвет. Друг е въпросът дали този Висш правосъден съвет, който е с изминал мандат, в случай че се върви по процедурата, която би трябвало да бъде извървяна при промяната на основния прокурор, би могъл да излъчи идващия основен прокурор ", добави министър председателят.

Според Гълъб Донев властта има смисъл, когато е в полза на българските жители. 

Тази постройка за първи път отваря порти за жители. Вярвам, че България може да има намерено и почтено ръководство, сподели Донев.

Снимка: БТА

Струва ми се, че българските жители от ден на ден губят доверие към институциите, уточни министър председателят, съгласно който това е причина да се намираме в тази политическа обстановка през днешния ден.

Премиерът Гълъб Донев посрещна първите искащи да се включат в самодейността Ден на отворени порти, в границите на която кабинетът му и Голямата заседателна зала на държавното управление бяха прегледани от гости.

Опознавателната обиколка за гости включва още партерния етаж, който впечатлява с визията си, заимствана от Рилския манастир и с внушителните 10-метрови полилеи от чешки кристал от Бохемия, какъвто е употребен и в редица европейски дворци.

Снимка: БТА

В коридорите и залите на държавната постройка посетителите могат да се прегледат и картини на огромни български създатели като Владимир Димитров - Майстора, Димитър Гюдженов и други. Последна точка от опознавателната обиколка в постройката на Министерски съвет е обновената непрекъсната галерия с част от подаръците, които през годините българските министър председатели са получавали от задграничните си посетители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР