Той обясни, че в закона е ясно записано, че държавата

...
Той обясни, че в закона е ясно записано, че държавата
Коментари Харесай

Министър Алексиев за акцията край Камен бряг: Престъпна безотговорност години назад. Ще има уволнения

Той изясни, че в закона е ясно записано, че страната би трябвало да има отговорност и ресурсна обезпеченост при такива случаи.

„ Забелязваме нерегламентирани контакти и дейности от страна на администрацията и по тази причина ще потърсим отговорност “, добави Алексиев.

Министърът добави, че чака на място да дойде шефът на „ Морска администрация “.

„ Учудващо за мен, „ Морска администрация “ е дала прекомерно доста време на корабособственика да реагира, по тази причина с моя мобилизирахме всички налични запаси освен в страната, само че и в частните компании. Никой нищо не е приключил години обратно и в този момент ние като екшън герои би трябвало да решаваме тази обстановка и ще я решим “, безапелационен е Христо Алексиев.

Той изясни, че е приказвал персонално с най-хубавата компания в света „ Салвиш “ за избавяне на кораби, която е спасявала „ Курск “. „ В момента се приготвя проект за избавяне на кораба, т.е. наложи се с персонални контакти да реагираме “, сподели още министърът.

„ Току що организирах диалог с Военноморските сили - има едни 4-тонни котви, които могат да укрепят кораба с цел да не разбие от мощните талази. Притеснявам се и за екипажа, в този момент ще разясняваме дали е безвредно те да останат на кораба “, добави Алексиев.

По-рано тази заран започнаха опитите по изтеглянето на кораба. Към обяд два катера от Варненското пристанище пробваха да издърпат кораба на заден ход. Беше изтеглен и специфичният кран, който трансферира азотните торове от кораба на специфична баржа.

Повреда в една от машините спря интервенцията по прекачване на торовете. Появи се видео в обществените мрежи, на което се вижда по какъв начин греблото, което придвижва азотната тор, безусловно я изсипва в морето.

На специфичната баржа бяха натоварени към 200 тона азотни торове. Баржата се насочи към пристанище Варна в извънредно неприятни метеорологични условия. Когато доближат, азотните торове ще бъдат арестувани, до момента в който турският корабособственик не заплати сумата, която страната е похарчила, с цел да избави кораба му.

От „ Вера Су “ са извадени също към 8000 литра гориво и отпадни води.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР