Той не очаква на тържествената сесия утре да бъде избран

...
Той не очаква на тържествената сесия утре да бъде избран
Коментари Харесай

Борис Бонев: Неработещият общински съвет значително ще затрудни р...

Той не чака на тържествената сесия на следващия ден да бъде определен ръководител на СОС, а " неработещ Общински съвет доста ще затрудни работата на Васил Терзиев като кмет и на районните кметове ".

 

" Вероятността да не изберем ръководител е голяма. 61 са общинските съветници, би трябвало 31 да изберат ръководител. Може и следващата година да не сме го избрали този ръководител, може в никакъв случай и да не го изберем ", сподели Бонев в ефира на БНР.

 

Софиянци след утрешния ден следва да се извърнат " към онези партии, които взеха решение и решиха, че е по-добре да си играят партийни и политически театри, вместо просто да се избере някой и да се продължи с съответната работа ", акцентира общинският консултант. 

 

Важни за всяка от политическите групи ограничения и решения ще се осъществят, без значение че идват като оферти от опозицията, разказа новия метод на работа Борис Бонев. Той беше безапелационен, че остарелият метод ще бъде изменен и " няма да има сглобки ".

 

Относно противоречиви хрумвания, които се появиха, например за празните жилища в София, както и за повишението на налозите за втори и трети автомобил в фамилията, Бонев посочи, че " има разлика сред " Спаси София " и " Екипът на София ", откъдето идват оферти като тези за жилищния фонд и трафика. " Екипът на София " са помагали за писането на част от програмата и са самостоятелен индивид, който показва позиции, разясни той и увери:

 

" Нито в нашата обща стратегия, нито в задачите и целите на " Спаси София "  не са планувани сходен вид ограничения като настаняване на фамилии в частни жилища, които са празни и всевъзможни други сходни неща. Нямам планове да нося отговорност за организации, които няма по какъв начин да управлявам. "

 

Не знаем какво е настоящото финансово положение на общината, разяснява Борис Бонев. Според него би трябвало да се увеличи таксата за позволение за градеж, тъй като това са парите, с които ще могат да се отчуждават повече парцели за строителство на детски градини, учебни заведения и улици. Тази такса не е променяна от 2006 година

 

София основава към 40% от Брутният вътрешен продукт на страната. На фона на тези 70-80 милиарда лв. годишно личните доходи на общината от налози и такси са под 1 милиард, означи Бонев. Той изрази мнение, че би трябвало да се работи за повишение на личните доходи и не се изключва актуализация на налози и такси, само че " по-скоро това ще се случи догодина ".

 

Във връзка с държавния бюджет и районните планове, които от ГЕРБ упорстват да бъдат написани там, Борис Бонев съобщи, че " чисто теоретично това, което ГЕРБ желаят, е изцяло правилно и вярно ", само че години наред " същата тази партия, когато правеше бюджета на София, не просто не искаше да предложения опозицията да взе участие в съставянето на бюджета, не даваше опция даже за основни полемики ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР