Той лично е разговарял с всички хора, които по една

...
Той лично е разговарял с всички хора, които по една
Коментари Харесай

Жечо Станков направи невъзможното – убеди 100% от собствениците в най-дългия блок на Балканите за санирането

Той персонално е разговарял с всички хора, които по една или друга причина не са желали да се кандидатства по новата стратегия и им е разкрил в елементи, че няма защо да се тормозят

Бургаският депутат Жечо Станков направи невъзможното и съумя в продължение на няколко седмици да убеди 100% от всички притежатели на жилища в най-големия блок на Балканите в изгодите на санирането. Така бл. 55 в бургаския жк „ Славейков ” още преди няколко дни е подал документи за кандидатстване по новата стратегия и в края на май те ще бъдат прегледани от специфична комисия към Министерството на районното развиване и благоустройството и ще стане ясно дали той ще бъде саниран.

Подвигът, както напълно умерено може да се назова осъщественото от Станков, е сериозен. В бл. 55 живее 1% от популацията на град Бургас или към 2000 индивида. Огромната постройка има общо 23 входа и е 8 етажна, като на всеки етаж във вход има по 3 жилището.

Пред Флагман Станков описа по какъв начин се е стигнало до това той персонално да се намеси в това да оказва помощ на домоуправителите да убеждават притежателите, които са скептично настроени към санирането.

„ По принцип имам приемен ден в Бургас – в понеделник. Понеже обаче практиката демонстрира, че към този вид самодейност има нулев интерес от страна на жителите, аз взех решение да организирам срещите си навън. Точно по този начин, по време на една от тези срещи в жк „ Славейков ”, с мен се свърза представителя на сдружението на бл. 55, който е опитал да кандидатства по миналата стратегия. Бързо стана ясно, че задачата е непостижима за самичък човек и аз предложих да оказа помощ по всички способи, по които мога ”, сподели Жечо Станков.

Той изясни, че незабавно е стартирал процеса по организация на среща с всички домоуправители от всичките 23 входа на бл. 55 в жк „ Славейков ”. Тя е била проведена с поддръжката на Община Бургас и с помощта персонално на кмета Димитър Николов и екипа му, а на нея са участвали над 150 индивида от блока. От там е взето решение да се поеме по самостоятелен метод.

„ Започнах безусловно, всеки понеделник, когато се прибирам в Бургас, да отстранявам по няколко часа от времето си и да навестявам блока. С помощта на домоуправителите направих лист с всички от хората, които не бяха съгласни да слагат подписа си за санирането и разговарях персонално с тях. За благополучие съумях доста бързо да показвам на хората, че в програмата нито има уловки, нито е отрицателна за тях ”, разкри още националният представител.

Основно, по думите на Станков, хората, които не са били съгласни със санирането, не са били срещу това блокът да се обнови, а просто не са знаели някой от детайлностите по програмата. Такива да вземем за пример са какво се случва с дограмите, които те са си инсталирали неотдавна, или по какъв начин ще се случи демонтажа и монтажа на климатиците им. „ Привидно дребни неща, за които обаче се желае в допълнение обяснение. Когато хората схванаха, че проблем няма да има, незабавно се съгласиха, тъй като добре знаят, че в санираните блокове сметките за ток и отопление падат с над 50% ”, разяснява още бургаският депутат от ГЕРБ.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР