Той коментира и кои са били най-фрапантните измами и какви

...
Той коментира и кои са били най-фрапантните измами и какви
Коментари Харесай

10 000 лева глоба на морето за чадър и два шезлонга


Той разяснява и кои са били най-фрапантните измами и какви санкции са получили нарушителите. " Имаше случай, в който в офертата написа, че паркирането пред хотела е гратис, а най-после се оказва, че това ни коства най-малко 10 лева На един от плажовете туристи бяха накарани да платят старите цени на шезлонгите и чадърите. Оправданието беше, че служителят е нов и се е объркал. Това бяха образци по какъв начин в България се вършат опити за дребно увъртане ", поясни Маргаритов.

Средната стойност на една наша санкция е сред 5 и 10 хиляди лв., посочи шефът на Комисията за отбрана на потребителя. 

" Имаше усърдие на хотелиерите и ресторантьорите по морето да притеглят клиенти с правилно отношение и със относително ниски цени. Процентът на нарушаванията е по-малък от предишните години. Около 150 са жалбите по Черноморието за сезона “, добави той.

" 10 000 лв. е санкцията за случая в Черноморец, при който бяха предиздвикали потребителите да заплатят комплект чадър и шезлонг, тъй като били на първа линия. Това бе опит да бъде подведен потребителя, че няма право на избор. Потребителите бяха задължени да си вземат два шезлонга и чадър “, сподели още Маргаритов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР