Той каза, че последващите публикации в социалните медии от сър

...
Той каза, че последващите публикации в социалните медии от сър
Коментари Харесай

Джамията, която беше домакин на сър Кийр Стармър, се извинява за „нараняването и объркването“, причинени от посещението

Той сподели, че последващите изявления в обществените медии от сър Кейр „ съществено неправилно показват нашите събратя и естеството на визитата “, което съгласно него „ слага Юга Ислямският център на Уелс и по-широката мюсюлманска общественост в неприятна популярност ".

Изявлението възобнови напрежението в Лейбъристката партия по отношение на нейната позиция по отношение на Газа, като един източник сподели на Sky News, че е имало " модел на държание ", е бил „ надълбоко безсърдечен “ към мюсюлманската общественост и остави някои депутати и чиновници „ разплакани “.

Sky News схваща, че на следващия ден ще има среща, на която сър Кеир и неговият заместител Анджела Рейнър ще се срещнат с мюсюлманката Депутатите да се оправят с продължаващата обстановка.

Номер 10 споделя, че спадът в прекосяването на дребни лодки не се дължи на времето - най-новото в политиката

Лидерът на Лейбъристката партия посети джамията на фона на рецензии от личната си партия на позицията, която беше заел по отношение на израелската бомбардировка на Газа след терористичната офанзива на Хамас на 7 октомври.

Израелска войска пуска листовки в Газа, предлагащи награди и отбрана за информация за заложници

В непосредствените дни след нахлуването на Хамас, сър Кеир даде изявление за LBC, в което наподобява допуска, че решението на Израел да задържи вода и сила от Газа беше пропорционална и оправдана.

„ Кризата става все по-дълбока и по-дълбока “

В необятно споделения клип водачът на лейбъристите беше запитан по какъв начин би изглеждал „ симетричен “ отговор, на което сър Кеир отговори, че отговорността " лъже с Хамас " и че Израел " има право да се пази ".

Водещият Ник Ферари се намеси: " Обсадата е подобаваща? Спиране на тока, прекъсване на водата? "

Лидерът на лейбъристите отговори: " Мисля, че Израел има това право. Това е продължаваща обстановка. "

Той добави: „ Очевидно всичко би трябвало да се прави в границите на интернационалното право, само че не желая да се оттеглям от главните правила, че Израел има право да пази себе си и Хамас носи отговорност за терористичните актове. "

Коментарите накараха 23-ма лейбъристки съветници да подадат оставка в символ на митинг.

След това водачът на лейбъристите се опита да обясни забележките си, като сподели, че въпреки да има вяра, че Израел е „ право на самоотбрана “, което не значи, че би трябвало да спре филантропичната помощ за Газа, която е дом на 2,2 милиона цивилни.

В изказването представителите на джамията споделиха, че „ изцяло схващат и споделят гневът, който мнозина в мюсюлманската общественост изпитват, както тук, в Уелс, по този начин и в Обединеното кралство “ и добави: „ Извиняваме се за болката и объркването, породени от нашето домакинство на това посещаване.

IDF „ подготвени да се включат, в случай че те би трябвало да'

" Нашата мощ е в нашето единение и ние сме наясно, че това посещаване отслаби и подкопа това единение. "

Те споделиха, че водачът на Лейбъристите е посетил джамията в " къс период " само че имаше „ мощен и прям диалог, който отразяваше възприятията, които изпитват мюсюлманските общности в този миг “.

„ Членовете на общността непосредствено оспориха Кийр по отношение на изказванията му по отношение на правото на израелското държавно управление да нарязва храната, електричество и вода за Газа, оправдавайки военни закононарушения, както и неуспеха му да призове за неотложно преустановяване на огъня. “

Изявлението пристигна, откакто сър Кеир разгласява туит от визитата, в който сподели, че е „ повтарял нашите апели всички заложници да бъдат освободени, повече филантропична помощ да влезе в Газа, водата и електричеството да бъдат още веднъж включени и възобновен фокус върху решението за две страни ".

Източници сложиха под въпрос водача на лейбъристите решение да се упоменат заложниците в джамията, като един споделя: „ Хора са убити и ние призоваваме заложниците да бъдат освободени. Те нямат нищо общо с това.

„ Нашата политика наподобява е да отчуждим мюсюлманската общественост. “

Лейбъристки народен представител също сподели пред Sky News: „ Не би ли било по-добре да кажем, че разговаряхте с конгрегани и признахте тъгата и страха, които мнозина имаха, застанахте с тях против възходящата ислямофобия и поехте ангажимент, че няма да приемем обстановката в Израел и Газа да се употребява за делене на общностите тук?

< p> „ Мисля, че той просто се нуждае от някои уроци по по-малко роботизирани и неуместни връзки от Sadiq, Burnham и Sarwar, които наподобява се оправят по-добре с емпатията и по-доброто хващане на настроението.

Прочетете повече:
Шефът на Met Police наподобява в несъгласие с номер 10 след протестни викания за „ джихад “
Риши Сунак споделя, че гърмежът в болничното заведение Ал Ахли „ евентуално е породен “ от ракета от Газа

„ Не е нужно да получавате всички редове във всеки туит. Как този център щеше да помогне за освобождението на заложници? Беше безсмислено и несвоевременно нещо да се прибавя. "

Депутатът прикани водача на лейбъристите да се извини за първичното изявление за LBC както и поддръжка за преустановяване на огъня или „ филантропична пауза “.

Редица лейбъристки депутати започнаха да насочат апели за преустановяване на огъня или филантропична пауза, в това число ръководителят на Комитета за интернационално развиване Сара Чампион, депутатът от Уолтъмстоу Стела Крийзи, и някогашен министър в кабинета в сянка Розена Алин-Хан.

Объединените народи, палестинците и доста други страни направиха настояването на среща на високо равнище на Организация на обединените нации през днешния ден, само че външният министър на Израел сподели, че това е „ право на страната да унищожи Хамас ".

Въпреки това, държавното управление и Лейбъристката партия към момента не са призовали за преустановяване на огъня.

Лейбъристката партия е потърсена за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР