Той изтъкна, че сме свидетели на тази притеснителна тенденция от

...
Той изтъкна, че сме свидетели на тази притеснителна тенденция от
Коментари Харесай

Експерт алармира: Свинското месо у нас ще продължава да поскъпва

Той посочи, че сме очевидци на тази притеснителна наклонност от края на предходната година, през тази обаче скокът в цените ще е по-плавен.

 

„ Много зависи по какъв начин се развива пазарът в целия Европейски съюз, защото сега следим понижение на производството сред 5 и 10%. В България също се следи такова понижение от 26% с което статистически сме преди всичко по спад в производството в Европейския съюз “, показа експертът.

 

Според Михайлов главната причина в България да има незадоволително стопани, които да отглеждат прасета, е държавната политика в региона на селското стопанство и би следвало страната да планува съответни тласъци за производителите.

 

Експертът уточни, че в други страни секторът бива подтикван по разнообразни способи, като в някои страни има по-сериозно субсидиране, генерират се условия за развиване на бизнеса, обезпечават се пазари и има по-добра организация при обработката на месо.

 

Михайлов предвижда, че покачването на цените зависи от няколко фактора - развиването на спора в Украйна, каква ще бъде тазгодишната годишна продукция и производството в границите на целия Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР