Той изтъкна, че имало забавяне по отношение на специалните мерки,

...
Той изтъкна, че имало забавяне по отношение на специалните мерки,
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Русия има влияние в спецслужбите ни. Води се много сериозна пропаганда срещу България в ЕС

Той посочи, че имало закъснение във връзка с специфичните ограничения, защото доста мъчно се взимат решение в такива случаи.

" Обикновено решението е не на равнище военно разузнаване и на равнище изпълнителната власт. Нашата изпълнителна власт и военното ни разузнаване нямаха точна информация какво се случва на пристанището ", уточни проф. Радулов.

" Една военна интервенция, при която нашите специфични структури не познават по какъв начин наподобява пристанището, къде са ситуирани военните формирования, можеше да докара до крах и да загинат както моряците, по този начин и наши военни. Изчакването в този случай е било позитивно ", разяснява той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му не е безоснователна позицията, че забавянето на доставката у нас на новите американски изтребители може да се дължи на неналичието на доверие на българските управляващи, които не са потвърдили, че могат надеждно да пазят тайните на НАТО.

" България има прелестни условия за развиването на съветските шпиони. При предходното ръководство ние построихме един газопровод безусловно в интерес на Путин. Дадохме от личния си джоб 3 милиарда за стратегически обект. През цялото време тогавашното държавно управление или не е получавало информация от специфичните служби за стратегическата опасност от такава сграда, или ги е получавало и не е реагирало. Тези хора, които е трябвало да оповестят държавното управление, не престават да работят в специфичните служби. Това демонстрира, че има въздействие на Русия в специфичните служби и до момента в който не се направи сериозна промяна там, постоянно ще губим доверието на нашите сътрудници ", съобщи проф. Николай Радулов.

Той посочи, че ние не гласуваме изпращането на нападателно оръжие и няма да го създадем.

" Хората в България не желаят да излезе нападателно оръжие от страната. След войната още веднъж ще се върнем към двуполюсния модел на света. Възможно е този различен полюс, в който взе участие Русия, да е с повече благоприятни условия и хора ", сподели още специалистът.

Проф. Радулов акцентира, че във връзка с Северна Македония няма да вършат никакви отстъпки.

" Има съглашения и чак когато те бъдат изпълнени, ние ще пуснем зелената светлина на РСМ към Европа. Води се доста сериозна агитация против България в Европейския съюз ", съобщи гостът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР