Той изброи някои акценти от Плана за възстановяване. „Гарантира се

...
Той изброи някои акценти от Плана за възстановяване. „Гарантира се
Коментари Харесай

Премиерът: Финалната версия на Плана за възстановяване е напълно готова

Той изброи някои акценти от Плана за възобновяване. „ Гарантира се енергийната сигурност на България, резервира се цялостния потенциал на Маришкия басейн и по едно и също време с това сме напълно в границите на зеления преход. Използвахме и новаторски решения в това число акумулатори и ВЕИ-та”, уточни министър председателят.

„ Искам да поздравя особено и метода за обективна България. Върховенството на закона е поставено на голям фундамент и е огромен приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който ускорява контрола върху основния прокурор и това става със арбитър, който краткотрайно ще вземе ролята на проверяващ прокурор, а по-късно ще бъде върнат като арбитър, тъй че да няма спор на интереси”, регистрира Петков.

Едновременно с това ще бъде направена промяна и в Антикорупционната комисия. „ Ще има и огромни промени в това по какъв начин се правят публичните поръчки. Както всички знаем, това беше голям проблем в предходните ръководства на България”, уточни Кирил Петков.

„ Вместо да имаме доста разнообразни частични планове на парче, в този заключителен проект има огромен фокус върху ЖП превоза – 62 нови влака и нови градски железници ", означи той.

По думите му Министерството на нововъведенията и растежа, Министерството на образованието и Министерството на околната среда и водите също са включени в Плана.

„ Увеличаваме и общия размер на средствата към бизнеса. Слагаме специфичен акцент към новаторските и започващите компании”, разгласи министър председателят.

„ Така можем всички да се поздравим, че България има доста добър работещ проект и чакаме през днешния ден в края на деня или в утрешния Европейска комисия да ни го съобщи финализиран. Благодаря на всички за добре свършената работа”, сподели още той.

Петков заяви още, че е разговарял с капитана на кораба „ Царевна” край Мариупол. Моряците на борда имали храна и вода за още 10 дни, увери той. Все още се чака зелен кулоар, с цел да бъдат върнати в България.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР