Той има само трима съветници: Иван Грозни, Петър I и

...
Той има само трима съветници: Иван Грозни, Петър I и
Коментари Харесай

Цитат на деня: Путин има само трима съветници

Той има единствено трима съветници: Иван Грозни, Петър I и Екатерина Велика ".

Това, твърди съветски олигарх, му е дал отговор външният министър Сергей Лавров на 24- февруари 2022 година сутринта, когато той го попитал по какъв начин е допустимо Владимир Путин да вземе решение за такава голяма инвазия в най-тесен кръг доближени.

Епизодът е разказан в обширна възстановка на събитията преди година от " Файненшъл таймс ". Според изданието президентът е направил ужасна неточност " с исторически мащаби ", само че все пак настойчиво упорства на нея и е все по-изолиран.

Лавров е бил измежду шепата висши и дългогодишни съветски чиновници, имали шанса да бъдат известени за началото на войната в 1 часа след среднощ - броени часове преди всички останали в Кремъл, страната и по света, да научат от телевизионното послание на Путин.

Публикацията на " Файненшъл таймс " се базира на диалози с шестима, на които Путин има доверие от години, участващи в съветската атака, както и с сегашни и някогашни висши публични лица на Запад и в Украйна.

Според един от източници Путин казвал на хората към себе си: " Оказа се, че сме изцяло неподготвени. Армията е цялостна неразбория. Промишлеността ни е неразбория. Но хубавото е, че го научихме по този метод, а не когато НАТО нахлуе ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР