Той и съпругата му ще решават глобални предизвикателстваЗукърбърг отново потвърди,

...
Той и съпругата му ще решават глобални предизвикателстваЗукърбърг отново потвърди,
Коментари Харесай

Зукърбърг продава 75 млн. акции на Facebook

Той и брачната половинка му ще вземат решение световни провокации

Зукърбърг още веднъж удостовери, че дружно със брачната половинка си Присила ще дарят 99 % от своите акции във Фейсбук за обществени действия

Марк Зукърбърг, създателят на обществената мрежа Фейсбук, има намерение да продаде до 75 милиона акции от компанията си през идващите година и половина. Той заяви новината в персоналната си страница във Фейсбук.

„ Очаквам, че през идващите 18 месеца ще успеем да продадем от 35 до 75 милиона акции на Фейсбук, с цел да можем да финансираме работата ни в сфери като образованието, науката и правото ”, написа Зукърбърг по отношение на плановета на фамилната фондация.

Той напомня, че в началото Фейсбук не е основана като компания, а е имала за цел да извършва обществена задача. Освен това Зукърбърг още веднъж удостоверява, че дружно със брачната половинка си Присила ще дарят 99 % от акциите на Фейсбук до края на живота си.

По публични данни, Цукърбърг има над 400 милиона акции от Фейсбук, които се правят оценка най-малко на 68,2 милиарда щатски $, при цена на акция 170,54 щатски $ (по данни от петък тази седмица).
още по тематиката
Зукърбърг има намерение да се включи в решаването на световни провокации „ като намирането на лекуване за детските заболявания и обезпечаване на персонализирано образование за всеки възпитаник ”.

Плановете за продажба на дялове идват в миг, когато Фейсбук се сблъсква с възходящ напън за даване на информация за рекламите, оповестени в обществената мрежа, и за възможната им роля в президентските избори от предходната година.

Президентът Доналд Тръмп по-рано през седмицата насочи искане към компанията за даване на информация за платената политическата реклама в обществената мрежа, защото се организира следствие за евентуална интервенция на Русия в последните президентски избори в Съединени американски щати.

В отговор Марк Цукърбърг съобщи, че ще съобщи на Конгреса на Съединени американски щати информация по така наречен „ дело за съветската интервенция ” в изборите за президент през 2016 година и че ще сътрудничи на американските управляващи. Зукърбър бе безапелационен, че не желае „ който и да било да употребява обществената мрежа за подкопаване на демокрацията ”.

Нещо повече, през вчерашния ден той разгласи, че група във Фейсбук с съветски генезис е пропагандирали за Доналд Тръмп по време на предизборната акция, като за задачата е похарчила 100 хиляди $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР