Той и министърът на отбраната са на изслушване в парламентарната

...
Той и министърът на отбраната са на изслушване в парламентарната
Коментари Харесай

Aдмирал Ефтимов: Бронетранспортьорите, предназначени за Украйна, ...

Той и министърът на защитата са на чуване в парламентарната комисия по защита.

 

В края на м.г. Народното събрание реши, отхвърляйки несъгласие на президента, България да даде безплатно бронирана транспортна техника на Украйна. Тези машини са дадени на основаните през 80-те години Вътрешни войски и не са употребявани от жандармерията.

 

За Министерство на вътрешните работи те изрично са с отпаднала нужда, сподели тогава Тагарев. Според него украинската войска не може да тръгне в офанзива с тези машини, само че те биха им послужили в избрани условия.

До края идната седмица те ще бъдат събрани в региона София и по-следващата седмица, с влакови композиции чакаме да бъдат извозени, сподели пред депутатите адмирал Ефтимов.

 

 Вече две седмици интервенцията е в ход, съобщи Тодор Тагарев. Операцията не е елементарна, машините се намират на разнообразни местоположения в България. Българската войска подкрепя интервенцията, като извозва машините от съответните бази до мястото, предопределено за по-нататъшно транспортиране. По-нататъшното превозване на машините се провежда по механизми във формата " Рамщайн ". От там се договарят с компании, които ще извършат превозването. Вече не е в нашите ръце ходът, ние имаме поддържащи функционалности, изясни министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР