Той е талант, чар и музика. Има четири награди Грами“.

...
Той е талант, чар и музика. Има четири награди Грами“.
Коментари Харесай

Сюрреалистично и неописуемо чувство. Лени Кравиц никога не е мечтал за звезда, но винаги е бил на звездната алея

Той е гений, сексапил и музика. Има четири награди „ Грами “. А вторник беше неговият ден в Холивуд, тъй като получи своята звезда на Алеята на славата. Той е Лени Кравиц, който напълно скоро ще стане на 60 години и е Човек на деня на Свободна Европа.

" Никога не съм мечтал да имам звезда (на Алеята на славата). Но мечтаех да върша музиката, която желая. Да видя името си Лени Кравиц – гравирано върху улицата, по която съм се разхождал, е сюрреалистично и неописуемо възприятие ", сподели музикантът по време на церемонията, на която беше почетен със звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Неговата звезда е под номер 2774 .

Лени Кравиц е роден на 26 май 1964 година в Ню Йорк, Съединени американски щати. Баща му Сай Кравиц е ефирен продуцент, а майка му Рокси Рокър е актриса. Тя е известна с присъединяване си в сериала " The Jeffersons ". Точно поради него фамилията на Лени се мести в Лос Анджелис. Тогава Лени е на 11 години.

На 15 той взема решение да напусне дома си.

" LA е градът, в който като доверчив младеж взех решение да напусна дома си. И да оставя добротата на хора, които не познавах, хората от LA и улиците на града да бъдат моето учебно заведение за музиката, творчеството и за живота ", споделя още Кравиц при приемането на своята звезда на Алеята на славата.
 Лени Кравиц и Дензъл Уошингтън
На тази гала до Лени бяха Зоуи Кравиц - единственато му щерка от връзката му с актрисата Лиза Боне, както и артистът Дензъл Уошингтън – непосредствен другар на музиканта.
 Лени Кравиц с щерка си
Първият албум на Лени Кравиц " Let Love Rule " излиза през 1989 година и доближава до 61-во място в класацията Billboard. През 1990 година Кравиц написва песента " Justify My Love " за Мадона и това му носи огромна известност.

Албумът му " Mama Said " , който излиза през 1991 година доближава 40-а позиция в класацията на Billboard.

Майката на Лени е същинско ентусиазъм и образец за него.

" Майка ми ми даде доста положителни препоръки и имаше още доста на какво да ме научи. Колкото по-възрастен ставаш, толкоз повече осъзнаваш, че всичко което ти е споделила мама е истина ", споделя Кравиц в свое изявление преди години. Нейната гибел през 1995 година е един от най-тежките моменти в живота му.

Третият му албум - " Are You Gonna Go My Way " от 1993 година, го прави същинска звезда, а през 1994 година Кравиц е разгласен за " Най-успешен актьор ".

Той има четири награди " Грами " – за най-хубаво мъжко вокално рок осъществяване с " Fly Away " през 1999, за най-хубаво вокално рок осъществяване с " American Woman " от 2000 година, за най-хубаво вокално рок осъществяване с песента " Again " за 2001 година и за най-хубаво вокално рок осъществяване с " Dig In " за 2002 година

През 2003 година той издава песента " We Want Peace " във връзка войната в Ирак. Следващите му три албума - " Baptism ", " It`s Time For a Revolution " и " Black And White America ", също са със обществена и политическа устременост.

През 2009 година Лени Кравиц дебютира и в киното с роля в номинирания за " Оскар " филм " Precious ", а през 2012 година взе участие в " Игри на глада ".

Кравиц е прочут и с връзките си с красиви дами. Той се развежда със брачната половинка си Лиза Боне още през 1993 година После е имал връзки с актрисата, певица и модел Ванеса Паради , с модела Адриана Лима , а през 2003-2004 година има връзка и даже е благоприятен за актрисата Никол Кидман . Но в никакъв случай повече не е стигал до женитба. Засега.
 Лени Кравиц през 2022 година
От няколко години Кравиц живее на Бахамските острови . Той е веган. Поддържа формата си с тренировки, само че най-много измежду природата, а не във фитнес залите, и от 2016 година насам споделя, че се стреми да се храни единствено със сурови зеленчуци. Дори има лична градина, в която отглежда плодове и зеленчуци.

Лени Кравиц е имал два концерта в София. За първи път идва през 2008 година и очарова публиката, която тогава е от 15 000 индивида, с невероятния си гений освен като артист, само че и като инструменталист. Лени свири на пиано, барабани, китара и други принадлежности. За повторно Кравиц прави концерт в България през 2019 година пред препълнената зала Арена Армеец (сега Арена София).
 Лени Кравиц на 25-ата годишнина на Залата на славата на рокендрола, Ню Йорк, 2009 година
Тази година Лени Кравиц е номиниран за един от изпълнителите, които могат да " запишат имената си " в Залата на славата на рокендрола. Но дали това ще стане, ще разберем през есента на 2024 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР