Той е скромен, не пие алкохол и няма нито една

...
Той е скромен, не пие алкохол и няма нито една
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Гарет Бейл

Той е непретенциозен, не пие алкохол и няма нито една татуировка. В същото време е измежду най-бързите и най-скъпите футболисти в света.

Играе еднообразно добре и с двата си крайници и е усвоил до съвършенство осъществяването на свободни удари.

Неговото име е Гарет Бейл – приветлив и надарен, а тази публикация, точно на рождения му ден, е отдадена на най-любопитните моменти в живота му.

1. Семейството

Гарет Франк Бейл е роден на 16 юли 1989 година в Кардиф, Уелс в фамилията на Франк и Деби Бейл. Баща му е учебен надзирател, а по-късно стартира да се занимава с изкуство – рисува и декорира. Майка му работи като финансов помощник в адвокатска адвокатска фирма. Има по-голяма сестра – Вики. Чичо му – Крис Пайк е футболист. Именно той вижда гения на своя племенник и му предсказва ярко бъдеще.

2. Мечтите

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on Jan 18, 2015 at 8:27am PST

Още от ранна възраст момчето желае да стане професионален футболист. Той гледа обичаните си футболисти, а по-късно върви с татко си в парка, с цел да ги имитира. Колекционира подписи и съумява да си вземе един от самия Кристиано Роналдо. Години по-късно двамата играят един до друг.

3. Правилата

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on Oct 10, 2014 at 2:53pm PDT

В учебно заведение спортува всевъзможни спортове – футбол, ръгби, хокей и лека атлетика. Заради положителната му футболна игра, учителят му по физическо образование измисля специфични правила за него: по време на мач Гарет трябвало да играе единствено с едно допиране и да не употребява левия си крайник. Така съумява да усъвършенства и десния му удар.

4. Растежът

Едва 11-годишен, Гарет е третият в своята възрастова група по експедитивност в Уелс на 50 метра спринт, само че по-късно стартират проблеми. Твърде слаб е, а костите му порастват прекомерно бързо, което води до болки в гърба. Той още веднъж бяга извънредно добре, само че не колкото желае управлението на тогавашния му тим “Саутхемптън ”. За половин година израства с съвсем 20 сантиметра, а предходната му скорост се връща едвам на 18-19 години.

5. Любовта

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on Feb 14, 2014 at 2:47pm PST

Докато учи в гимназията, Гарет се среща с Ема Рийс-Джоунс, в която се влюбва от пръв взор. Бившите му съученици си спомнят, по какъв начин Ема стояла до тъч линията и следила с интерес играта му. През октомври 2012 година се ражда първото им момиче. Кръщават я Алба Вайълет. Четири години по-късно се ражда втората им щерка – Нава Валентина. А през 2018 година се ражда и синът им – Аксел Чарлз.

Сватбата на Гарет и Ема се състои през 2019 година. Бивши командоси от фамозните английски спецчасти “SAS ” обезпечават защитата на тайната гала в 5-звезден хотел в Майорка. Присъстват единствено 60 родственици и другари, които не включват бащата на булката и нейните баба и дядо, а също по този начин съотборниците и ръководителите на Бейл от “Реал Мадрид ”.

Това е четвъртият и сполучлив опит за женитба на двамата, откакто предходните три пропадат по разнообразни аргументи. При първия, бащата на булката е наказан да лежи в пандиза, при втория – фамилията е заплашвано от мафията, а при третия се появява напрежение във семейството.

6. Националният тим

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on Jul 14, 2016 at 4:13am PDT

Бейл е най-младият състезател на Уелс, като първият му мач за националния тим е на възраст от 16 години и 316 дни. Дебютът му е при успеха с 2:1 над националния тим на Тринидад и Тобаго.

7. 4 в 1

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on Sep 18, 2014 at 7:50am PDT

Гарет Бейл е играчът, съумял да означи гол, да даде асистенция, да си вкара автогол и да получи жълт картон в един мач.

8. Голфът

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on Jun 5, 2018 at 2:13pm PDT

Той е същински поддръжник на голфа. Дори има свое игрище в задния двор на дома си в Южен Уелс. Главната му забележителност са трите дупки, които са по сходство на трите най-знаменити голф дупки в света – 17-та на “TPC Sawgrass ” във Флорида, 11-та от “Augusta National ” в Джорджия и 8-та на “Royal Troon ” в Шотландия.

9. Недостатъците

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on Oct 5, 2015 at 3:06pm PDT

Бейл е един от дребното футболисти, прибягнал до пластичната хирургия, с цел да прикрие минусите си. Заради щръкналите си уши постоянно става обект на насмешки в детството си. Пуска дълга коса, с цел да ги прикрива. След като добива известност, си прави интервенция, която да приближи ушите му към главата.

10. Патентът

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on Jun 10, 2016 at 4:12am PDT

На 26 март 2013 година Бейл патентова сърцето, което прави с ръце след отбелязване на гол.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР