Той е оптимист, че до края на годината ще имаме

...
Той е оптимист, че до края на годината ще имаме
Коментари Харесай

Симеон Дянков: На този етап Борисов няма нужда да хвърля оставка

Той е оптимист, че до края на годината ще имаме ново държавно управление.
Според него бъдещият кабинет ще има задоволително време, с цел да направи смислени политики, тъй като всички се опасяват от нови избори.

Подводни камъни ще има, тъй като България няма просвета на огромни обединения. Преговорите започнаха бързо и с оптимизъм, само че и бързо ще влязат в компликации - какво да се направи в енергетиката, да вземем за пример, влизането в еврозоната, сподели обаче той пред БНР.

Дянков уточни, че на хората е належащо ново ръководство и нови политики, а това е опция за партиите да премислят водачите си и накъде вървят.

" Не мисля, че на този стадий е належащо Бойко Борисов да подава оставка. Обаче някои от хората, които към него дълго време управляваха като министри в тежки министерства - инфраструктура, екология, опазване на здравето, обществена политика, там се вижда, че България изостава и трябват нови хора, ново мислене. Поуката от изборите е, че българите желаят възобновяване и смяна ", счита министърът.

Дянков акцентира, че от горчивия си опит е схванал, че " политиците би трябвало да се смирени и да водят страната от позиция на триумфи в някои съществени политики ".

И е безапелационен, че се закъснява с Бюджет 2022, само че това не е съдбовно, тъй като в последваща година се влиза, като всеки месец се харчи по 1/12 от последния обновен бюджет.

" Трудностите ще дойдат от по-голямата инфлация, по тази причина би трябвало да се намерения повече, защото последните 12-13 години България не е имала такава инфлация. Трябва да се обърне внимание върху политиката по приходите и върху зелената стопанска система... Задача на бъдещото държавно управление е и да кажат по какъв начин може да вдигнат икономическия напредък от 3,5% на 5,5% ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР