Той е обвинен в престъпления, свързани с раса, и се

...
Той е обвинен в престъпления, свързани с раса, и се
Коментари Харесай

Кой е популисткият антиислямски `холандски Тръмп` Герт Вилдерс?

Той е упрекнат в закононарушения, свързани с раса, и се нуждае от денонощна защита поради всички смъртни закани, които получава.

Крайнодясната Партия на свободата PVV на Герт Вилдерс завоюва най-вече места на общите избори в Холандия в сряда.

Но кой е индивидът, който желае да бъде идващият министър-председател на Холандия?

60-годишният Вилдерс скоро ще стане най-дълго служилият член на холандския парламент, отбелязвайки своя четвърт век на поста по-късно тази година.

Това беше кариера, придружена от несъгласия, закани с принуждение, обвинявания в тирада на омразата и правосъдни каузи за политика с шока от пероксидно руса коса, от време на време прочут като „ холандския Доналд Тръмп “.

< p> Неговата пламенна антиислямска изразителност също го трансформира в цел за екстремистите и го накара да живее под денонощна защита в продължение на години; той се яви в съда като жертва на смъртни закани, обещавайки в никакъв случай да не бъде осъден.

През 2009 година английското държавно управление отхвърли да му разреши да посети страната, заявявайки, че съставлява опасност за „ хармонията в общността и затова социална сигурност ” и той беше наказан за засегнатост на мароканци по време на събиране в нощта на изборите през 2014 година

За да ухажва главните гласоподаватели този път, Вилдерс се опита да се концентрира по-малко върху това, което той назовава „ деислямизация ” на Нидерландия и повече за справяне с горещи въпроси като дефицит на жилища, рецесия с разноските за живот и опазване на здравето.

Неговата предизборна платформа все пак приканва за референдум за напускането на Нидерландия от Европейския съюз, „ прекъсване на леговище “ и „ без ислямски учебни заведения, Корани и джамии “. Преди това той оприличи Корана на Mein Kampf.

Вилдърс първо беше член на Камарата на представителите от дясноцентристката Народна партия за независимост и народна власт, където наставляваше младия предстоящ министър председател Марк Рюте, преди да се отдръпна партията и основаването на своя лична Партия за независимост.

Той също е корав покровител на Израел и се застъпва за преместването на посолството на Холандия там в Ерусалим и закриването на холандската дипломатическа работа в Рамала, дом на палестинците Авторитет.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР