Той е напълно реален и изключително вреден. Всеки от нас

...
Той е напълно реален и изключително вреден. Всеки от нас
Коментари Харесай

Как да се преборите със „синдрома на неудачника“

Той е изцяло действителен и извънредно нездравословен. Всеки от нас е имал моменти в живота, в които се е съмнявал в личните си качества и умения.

Лесно може да ви тласне по пътя на подозрението и да ви накара да се чудите защо сте получили значимо покачване, вместо ваш сътрудник, който смятате за по-компетентен, и да започнете да чакате с принуда момента, в който останалите ще ви разкрият като незапознат и неопитен. Те имат вяра, че са съумели да заблудят всички, че са способени, до момента в който в действителност не са.

Синдромът на неудачника може да засегне безусловно всеки, като даже най-интелигентните и сполучливи хора могат да станат негова жертва и да стартират да омаловажават персоналните си достижения, макар всички доказателства за техния триумф.

В края на краищата, на всички ни се постанова да се съобразяваме с вътрешния си глас и да внимаваме какво тъкмо ни споделя той. Така че, от основно значение за вашия триумф е да заглушите отрицателния си интуиция.

Това са най-често срещаните форми, под които се демонстрира синдрома на неудачника, и методите, по които да се справите с тях:

1. „ Не съм толкоз компетентен/на, за колкото ме мислят. “

Този метод на мислене е нездравословен освен за вашето равнище на самочувствие, само че и за професионалните ви връзки на работното място. Припомнете си последният случай, когато някой ваш сътрудник е направил неточност или не е знаел отговора на някакъв въпрос. Освен в случай че не работите в една наистина токсична среда, то най-вероятно на вашият сътрудник не е бил засипан от обиди и не му е било натяквано какъв брой зле се е справил. Разберете до къде тъкмо се простират границите на вашите качества и се научете да вярвате в себе си.

2. „ Получих този пост, тъй като бях на вярното място в точното време. Най-вероятно някой различен би се справил по-добре добре с моята работа. “

Когато вътрешният ви глас изрече тези думи, вие би трябвало да си припомните по какъв начин тъкмо сте получили работата. Ако сте били наети в нова компания, помислите за всичкия труд и старания, които сте вложили в подготовката си за изявлението и какъв брой хора в действителност сте победили, с цел да спечелите мечтаната позиция. От друга страна, в случай че сте получили покачване, фокусирайте вниманието си над всичко, което сте постигнали, откогато сте почнали работа в компанията. Дори и в действителност да сте били на вярното място в точното време, не забравяйте, че по-важният в тази ситуация е бил обстоятелството, че сте имали вярната подготовка и смелостта да поемете тази значими крачка.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР