Той доведе до най-тежката икономическата криза в света от 30-те

...
Той доведе до най-тежката икономическата криза в света от 30-те
Коментари Харесай

Навършват се 10 г. от фалита на „Леман Брадърс”

Той докара до най-тежката икономическата рецесия в света от 30-те години на предишния век

Навършват се 10 години от банкрута на нюйоркската капиталова банка „ Леман Брадърс ”, който докара до най-тежката икономическата рецесия в света от 30-те години на предишния век.

Това е най-големият банкрут в американската история. На Уолстрийт Дау Джоунс се срина с 500 пункта, което бе най-големият спад след терористичните набези против кулите близнаци през 2001 година.  

Банката остави „ неплатена сметка ” за 691 милиарда $ и 25 хиляди чиновници на улицата. Според някогашни дилъри в „ Леман Брадърс ”  шефовете ѝ от дълго време са били предизвестени за несъразмерните опасности, които поемат, с цел да усилят облагите си в кратковременен проект, отбелязва Франс прес.

В изявление за организацията някогашният ръководещ шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан декларира, че надигането на популизма е директно разследване от финансовата рецесия, последвала банкрута на „ Леман ”, чието ръководство е облагодетелствало неравенствата и е допринеспо за влизането на Доналд Тръмп в Белия дом./Бтв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР