Той, бившата му съпруга Моника Добринова, доведеният му брат Симо

...
Той, бившата му съпруга Моника Добринова, доведеният му брат Симо
Коментари Харесай

Брендо не се яви в съда, в Италия допускат, че е избягал

Той, някогашната му брачна половинка Моника Добринова, доведеният му брат Симо Карайчев и балдъзата му Десислава Дешлиева са упрекнати за пране на 21 млн. лв..

Защитникът на Дешлиева - Стоян Николов, обаче е изпратил медицински документ във Върховния касационен съд, че сред 21 и 27 септември би трябвало да бъде лекуван вкъщи. Той показа рецепта за медикаменти, които би трябвало да пие през този интервал, заяви "24 часа ".

Самият Брендо, който през март получи присъда от 6 години затвор от Апелативния съд, само че апелира, не пристигна в правосъдната зала. Не се появиха и останалите подсъдими.

Делото беше планувано за 22 ноември.

Не е ясно къде се намира Банев, само че единствено преди дни от съда оповестиха, че възбраната му да напуща страната не е анулирана. Тази информация беше дадена на медиите, откакто дни по-рано той беше наказан дефинитивно от Върховния съд на Италия на 20 години затвор по делото "Кокаинови крале ". Присъдата обаче още не е влезнала публично в действие и той не е арестуван.

Междувременно Джузепе Джорджино, който преди години командваше спецзвеното на карабинерите в Торино, почнало следствието против Брендо за наркотрафик, а в този момент е в частния бранш, разкри детайлности в изявление за вестника.

"Ясно е, че калабрийската ндрангета е преобладаваща в наркотрафика. И други организиции, като неаполитанската камора да вземем за пример, имат директни контакти с Колумбия. Що се отнася до Източна Европа, когато оперираше организацията на Банев, тя беше една от основните. Той беше достигнал до положителни контакти с колумбийските групировки. По наши калкулации през 2006-2008 година Банев е съумял да внесе към 40 тона кокаин в Европа. Въпреки многото залавяния и запорирания на колета трафикът му е донесъл големи облаги. Смятаме, че той е спечелил най-малко 100 млн. евро от този трафик макар всички загуби.

На въпрос дали управляващите са съумели да запорират най-малко част от тези големи противозаконни облаги, той отговори, че в Швейцария е била запорирана сума за към 10 млн. евро.

"Останалата част несъмнено е била реинвестирана в други действия. Тази част от следствието обаче ние не сме я задълбочили, тъй като не беше от нашата подготвеност, а и не беше обвързвана с италианската територия. Ние спряхме до трафика. Видяхме, че Банев има контакти с Кипър, с Югоизточна Азия, с Дубай... Долавяше се, че развива и активност по преработване на облагите, само че това беше нещо, по което не сме разследвали. Доволни сме, че резултатите от нашето следствие бяха доказани на три правосъдни инстанции ", сподели още Джорджино.

Запитан дали обаче съгласно него Банев ще влезе в пандиза и ще изтърпи присъдата си, той отвърна:

" Ще я изтърпи, в случай че бъде открит . Доколкото знам, той е неоткриваем. Ако на следващия ден бъде арестуван в страната, в която се намира, посредством интернационалните съглашения, той ще я изтърпи. Но в случай че не го намерят... ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР