Той акцентира и на въпроса за гарантирането на сигурността и

...
Той акцентира и на въпроса за гарантирането на сигурността и
Коментари Харесай

Турският президент поиска Крим да бъде върнат на Украйна

Той подчертава и на въпроса за гарантирането на сигурността и благосъстоянието на кримските татари
Във видеопослание до участниците във 2-та среща на самодейността „ Кримска платформа “ в Киев, турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Крим би трябвало да бъде върнат на Украйна, отбелязва специфичният делегат на Българска телеграфна агенция – Нахиде Дениз.

„ Ние не признаваме анексирането му от Русия. Това е кардинална позиция, която има освен правни, само че и морални учредения. Връщането на Крим на Украйна е условие и на интернационалното право. Защитата на териториалната целокупност, суверенитета и политическото единение на Украйна е от решаващо значение освен за районната, само че и за световната сигурност и непоклатимост “, безапелационен бе Ердоган.



В посланието, което бе представено от турската осведомителна организация „ Ихляс хабер ажансъ “, Ердоган подчертава и на въпроса за гарантирането на сигурността и благосъстоянието на кримските татари, което се чака от турска страна.

„ Кримските татари са един от коренните нации на Крим. Те са пострадали от събитията. Гарантирането на тяхната сигурност и богатство е измежду целите на Турция. В тази връзка желая да припомня, че Турция чака колкото се може по-скоро да бъдат освободени и да се завърнат при фамилиите си заместник-председателят на Националното заседание Нариман Джелал и неговите приятели, които бяха арестувани по отношение на присъединяване им в първата среща на върха на Кримска платформа “. Това уточни Ердоган като акцентира, че Турция ще продължи да бъде на страната на украинското държавно управление и на кримските татари.

Освен това той бе безапелационен, че страната му ще продължи да поставя старания за решаването на украинската рецесия.
„ Ихляс хабер ажансъ “ обобщава в заглавието към посланието на Ердоган: „ Кримско обръщение от президента Ердоган, което ще вбеси Путин: Крим би трябвало да бъде върнат на Украйна “.
Източник: dir.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР