Товарният космически кораб Cygnus на Northrop Grumman, изстрелян към Международната

...
Товарният космически кораб Cygnus на Northrop Grumman, изстрелян към Международната
Коментари Харесай

НАСА обяви, че космическият камион Cygnus е навлязъл в орбита и успешно се движи към МКС

Товарният галактически транспортен съд Cygnus на Northrop Grumman, изстрелян към Международната галактическа станция (МКС) /на снимката/, сполучливо навлезе в орбита, заяви Националното ръководство по аеронавтика и проучване на галактическото пространство (НАСА) на Съединени американски щати.

Изстрелването беше осъществено благодарение на ракета притежател Antares от космодрума на НАСА Wallops, който се намира на едноименния остров край атлантическото крайбрежие на Вирджиния. Скачването на галактическия транспортен съд Cygnus с МКС е планувано за 4 август.

То ще бъде осъществено посредством хващане на „ галактическия камион “, който се доближава към станцията от отдалеченото манипулаторно рамо на ISS Canadarm-2 и по-късно прикрепването му към модула American Unity. Изстрелването е осъществено по търговски контракт на НАСА с корпорацията Northrop Grumman, която има ракетата притежател и автоматизирания товарен галактически транспортен съд. Cygnus би трябвало да достави повече от 3,7 тона товари на МКС, в това число храна, както и съоръжение и материали за десетки научни проучвания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР