Товарен кораб, плаващ под либерийски флаг, се запали днес в

...
Товарен кораб, плаващ под либерийски флаг, се запали днес в
Коментари Харесай

Товарен кораб се запали в Червено море, улучен от снаряд, изстрелян от район на хутите

Товарен транспортен съд, плаващ под либерийски байрак, се възпламени през днешния ден в Червено море, откакто бе изумен от снаряд, изстрелян от следен от хусите регион в Йемен, оповестява Дарик, като цитира Асошиейтед прес. Информацията е позована на представител на Съединени американски щати в региона на защитата.

Агенцията показва, че нападението над кораба " Ал Джасра " е знак за засилващата се акция за обстрел на кораби, водена от поддържаните от Иран бунтовници от йеменското племе хуси/хути, които поеха отговорност за поредност от ракетни офанзиви против плавателни съдове през последните дни.

Вчера Ройтерс заяви, като се базира на неизвестен източник от Пентагона, че хусите са създали несполучлив опит да поразят с ракета товарен транспортен съд, който е прекосявал през протока Баб ел Мандеб.

Цитираният от АП американски представител е поискал анонимност, тъй като е споделил разследваща информация. За момента хусите не са поели отговорност за днешния обстрел.

На този стадий няма коментар и от намиращата се в Германия компания ХАПАГ- " Лойд " (HAPAG, Hamburg-Amerikanische Packetfahrt Aktien Gesellschaft, Хамбургско-американско акционерно сдружение за пакетни превози), която ръководи " Ал Джасра ".

Не се знае и дали има ранени на борда от снаряда, който може да е бил изстрелян както от дрон, по този начин и от ракетна система.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР