Товарен кораб пътуващ от Украйна за Турция, заседна в Босфора

...
Товарен кораб пътуващ от Украйна за Турция, заседна в Босфора
Коментари Харесай

Товарен кораб от Украйна заседна в Босфора, движението е спр...

Товарен транспортен съд пътуващ от Украйна за Турция, заседна в Босфора в Истанбул рано тази заран. Трафикът в пролива е спрян, само че няма информация за вреди. Това оповестиха от корабната организация Трибека, обслужваща турските проливи.

 Хабер Тюрк

Няколко корабни влекача са изпратени да окажат помощ на авариралия 142-метров кораб, заяви бреговата защита. 

 Хабер Тюрк

„ Корабът за изсъхнал товар Палау Цайраклъ MKK-1, който е на път от Украйна за Истанбул, заседна пред Бейкоз Анадолу Кавагъ към 07:30 ч. (06:30 българско време) заради щета на руля. Спасителни влекачи на командването на бреговата защита и подводни екипажи са ориентирани към мястото. Движението по Босфора е спряно краткотрайно и в двете направления, гласи изказване от кабинета на губернатора на Истанбул Али Йерликая.

 Хабер Тюрк

Телевизионни фрагменти демонстрират носа на кораба, пренасящ 13 000 тона зърно, затънал покрай бреговата линия от азиатската страна на Босфора.

Съвместният координационен център в Истанбул, който управлява покупко-продажбите със зърно в Черно море с посредничеството на Организация на обединените нации, разгласи, че корабът е пътувал от Украйна до турското средиземноморско пристанище Мерсин.

 Хабер Тюрк

Трибека показа, че плаващият под флага на Палау товарен транспортен съд е затънал до Акарбурну в северния завършек на пролива рано в понеделник, до момента в който е пътувал на юг.

 Хабер Тюрк

Ройтерс заяви, че няма информация за вреди или разлив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР