Товарен кораб, пътуващ към Варна, е бил атакуван от хутите,

...
Товарен кораб, пътуващ към Варна, е бил атакуван от хутите,
Коментари Харесай

Пътуващ към Варна товарен кораб е бил атакуван от хутите

Товарен транспортен съд, пътуващ към Варна, е бил нападнат от хутите, оповестява Ройтерс с позоваване на английската компания за морска сигурност " Амбри " (Ambrey).

Плавателният съд, под флага на Белиз, е правил курс от Обединените арабски емирства към българското пристанище, когато е бил атакуван в пролива Баб ел Мандеб, който свързва Аденския залив и Червено море, съобщи БНР.

Според обявата е била записана детонация наоколо до кораба за общи товари и той за малко се е отклонил от курса си, само че след това е траял по маршрута си. При гърмежа са били нанесени вреди, само че екипажът е незасегнат.

Морските търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) оповестиха, че са получили отчет за случай на 35 морски благи южно от йеменския Ал Муха и че детонация в непосредствена непосредственост до транспортен съд е довела до вреди, само че без самият кораб да бъде разпознат.

По-късно обаче е обявено, че екипажът е напуснал кораба, който е застанал на котва.

" Военните управляващи оповестяват, че екипажът е изоставил кораба ", уточни UKMTO в обновена информация рано в понеделник, добавяйки, че корабът е бил закотвен и целият екипаж е в сигурност.

От средата на ноември йеменските бунтовници хути, започнаха многократни офанзиви с дронове и ракети против търговски кораби в Червено море.

Атаките накараха редица компании да спрат пътуванията си през Червено море и да изберат по-дългия и по-скъп маршрут към Африка.

Няма коментар в ръководените от хутите медии за случая, показва Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР