Това значи, че тази година ще бъдат направени поне 3

...
Това значи, че тази година ще бъдат направени поне 3
Коментари Харесай

SpaceX показва Super Heavy ускорителите за следващите 3 полета на Starship

Това значи, че тази година ще бъдат направени най-малко 3 тестови изстрелвания
SpaceX възнамерява да извърши голям брой тестови изстрелвания на своята свръх ракета Starship през 2024 година. Така компанията на Илон Мъск ще може освен да потвърди концепцията, само че и да извърши проекта на НАСА за човешко кацане на Луната до 2026 година.

Илон Мъск сподели, че първите три степени за идващите полети на Starship са създадени.

Super Heavy има повече от два пъти по-голяма двигателна сила от Saturn V - най-голямата ракета, която в миналото се е отправяла към космоса до момента. Първата степен има 33 метанови ракетни мотора Raptor, а височината му е 70 метра.

" Ускорителите Super Heavy за идващите три полета, с четвърти, който скоро ще се причисли към тях в Starbase Megabay ", написа SpaceX в обява в обществената мрежа Х.

Starship се състои от две степени, като втората също се назовава Starship и е висока 50 метра. Когато е изцяло спретнат, Starship е висок към 122 метра. Това е най-голямата и най-мощна ракета, създавана в миналото. Тя е способна да изстреля до 150 тона потребен товар в ниска околоземна орбита, съгласно спецификациите на SpaceX.

Starship е летял два пъти, само че без да реализира цялостен триумф. Тестовите полети през април и ноември предходната година завършиха с детонации. Въпреки това, Starship реализира задоволителен прогрес при второто политане - като се оправи сполучливо обособяване на степените и изправно първа част от задачата.

SpaceX има за цел да осъществя третия експериментален полет този месец, при изискване че обезпечи в точния момент лиценз за изстрелване от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР