Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов, представяйки мотивите на

...
Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов, представяйки мотивите на
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: Няма да оставим кръга „Капитал” да прави клеветническа кампания за ДПС

Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов, представяйки претекстовете на Движението за основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да ревизира всички обстоятелства и условия към градежа на газовите трасета в България.

По предложение на Движение за права и свободи Народното събрание сътвори краткотрайна анкетна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по отношение на газопроводи за транспорт на природен газ от Руската федерация – „ Южен поток ” и „ Турски (Балкански) поток ”, и аргументите за забавянето на плана IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България). В нея влязоха зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов и зам.-председателят на енергийната комисия в Народно събрание Рамадан Аталай, Иван Манев и Петър Кулински от „ Продължаваме промяната ”, Жечо Станков и Теменужка Петкова от ГЕРБ, Филип Попов и Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, Виктория Василева Андрей Михайлов от Има Такъв Народ, Владислав Панев и Петър Маринов от Демократична България и Искра Михайлова и Георги Георгиев от „ Възраждане ”.

През последните месеци станахме очевидци на доста мръсни акции – акции на внушения, акции на държавно управление, които целяха да отклонят публичното внимание от същинските проблеми на обществото, сподели Анастасов.

Напоследък Кирил Петков доста стартира да прекалява с фактологическите грешки, добави той. И съобщи: „ Петков стартира да прави внушения свързани с другите газопроводи за транспорт на природен газ от Руската федерация. Чухме такива спекулации още по времето на служебното държавно управление, когато двамата с Асен Василев бяха министри и във връзка с плана за междусистемна газова връзка сред Гърция и България и аргументите за забавянето. ”.

Това, което ни подтикна да предложим плана за основаване на комисия, е точно грубата нечиста сделка по адрес на Движението за права и свободи и наши депутати, че ние по някакъв метод имаме връзка с „ Южен поток “, по-късно и с „ Турски поток‘ или „ Балкански поток “, който към този момент е осъществен и функционираш сега план, сподели Анастасов.

Няма по какъв начин една демократична партия да не пази истината. Няма по какъв начин да оставим кръга „ Капитал “, който беше главен представител на тази подправена теза и клеветническа акция, да продължат да вършат сходни дейности по адрес на Движение за права и свободи, безапелационен бе Станислав Анастасов.

Затова предлагаме да се сътвори краткотрайна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по отношение на газопроводите за транспорт на природен газ от Руската федерация – „ Южен поток “ и „ Турски‘, също прочут като „ Балкански поток “, само че несъмнено, да откри и аргументите за забавянето на плана IGB, така наречен междусистемна газова връзка Гърция-България, изясни националният представител.

Целта на плана и на работата на комисията е да извадим нескрито безусловно всички обстоятелства и условия. Без да вършим тълкувания, без да вършим внушения – ние няма да влезем в този звук, който беше употребен по наш адрес, с цел да може обществото да научи истината. Но най-много, с цел да могат и евроатлантическите сътрудници на България, да видят каква е фактическата конюнктура и да си създадат изводите – кой лъже, кой злоупотребява, кой употребява фактологически грешки. А също и да разберем, за какво в действителност се забави междусистемната газова връзка, акцентира още Анастасов.

Гласуването ще бъде очевиден лакмус с изключение на за това кой има благосклонности към съветския газ, само че по-важното – кой има благосклонности към истината. Кой не се плаши от истината, кой не се опасява от излагането на всички обстоятелства и условия, акцентира Станислав Анастасов.

„ Колеги от „ Продължаваме промяната ”, скърбя, само че задачата на работата на тази комисия е министър председателят да спре да лъже по адрес на Движение за права и свободи дружно с кръга „ Капитал “. Не го крием! ”, заключи зам.-председателят на Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР