Това заяви временно изпълняващият длъжността директор на Общинско предприятие “Гробищни

...
Това заяви временно изпълняващият длъжността директор на Общинско предприятие “Гробищни
Коментари Харесай

Шефът на Гробищни паркове в София: Заварихме място, което би тр...

Това съобщи краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на Общинско дружество “Гробищни паркове ” Румен Димитров, представен от БГНЕС.

 

“Никъде по Европа и света няма такова отношение към околните, които не са измежду нас. Обръщаме се към обществото в идващите дни да дойдат и да се погрижим за това място, като Столична община ще даде запас, с цел да бъде почистено и облагородено пространството ”, съобщи още Димитров.

Той посочи, че са заварили липса на всевъзможни нормативни документи. Сега обаче имат концепция по какъв начин мястото да стане по-добро.

 

“Столична община, кметът Терзиев и аз сме поели уговорката да работим за това гробищния парк да бъде в по-добро положение. Призовавам жителите да вземат участие в напъните за връщане на гробищните паркове в нужното им положение ”, прикани краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на Оперативна програма Гробищни паркове.

Той акцентира, че структурата им планува 20 индивида поддръжка, които да се грижат за 2 900 декара са гробищните паркове. “Тъй като уговорката на предприятието е да поддържа алеите и да изхвърля кошчето без да се грижи за гробните места и за пространствата сред тях, тези 20 индивида за 2 900 декара не стигат. Без обществото няма да се оправим ”, безапелационен е Румен Димитров.

Директорът на Оперативна програма " Гробищни паркове " съобщи, че контролът за битка с мафията по гробищата е изпуснат. “Може би на защитата единствено името ѝ е останало такова. Виждаме, че сме се довели до ситуацията, в което мястото за покой се е трансформирало в пъкъл ”, добави Румен Димитров.

 

Според него по-голям надзор може да се построи с изцяло снимане на гробищните паркове и цялостна цифровизация. “Имаме пилотен план, мисля че ще решим казуса вечно ”, счита Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР