Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо

...
Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Предприети са мерки за предотвратяване на инциденти с влакове

Това съобщи вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев по време на чуване в Народното събрание в Комисията по превоз и известия.

„ В ход е осъществяването на повече контролни инспекции на експлоатационния личен състав и техническото положение на преносимия състав от локомотивните инструктори и от специалисти на централно ръководство “, сподели вицепремиерът Алексиев. Той акцентира, че се организира ексклузивен инструктаж на чиновниците и че е повишен размерът и времето за прегледи на електрически измервателни устройства и пожароизвестителна апаратура на локомотивите. 

По предписание на Христо Алексиев се извършват инспекции на веригите за отбрана и премерване на електрическа сила, както и за положението на кабели, шини и укрепващите детайли за мотори на локомотиви. В най-кратък период ще се достави модерна техника, която се показва в термовизуални камери за диагностика на натоварванията в електрическите системи. В момента са оповестени към 14 процедури за поддръжка, аварийни елементи или ремонт на преносим състав. 

Алексиев изрично означи, че до края на 2023 година ще се извърши поредно разбор на финансовата доходност на всеки трен, маршрут и линия. „ Заложили сме създаване на напълно нова комерсиална цена за транспорт на пасажери във връзка с продажби, ценова политика, предложение на спомагателни отстъпки и други “, добави още той. 

По думите му се работи за осъществяване на,,търговски ” график за придвижване на влаковете по критерии, касаещи унищожаване на спомагателните прекъсвания. Това значи пренасочване на вагони от слабонаселени влакове към натоварени линии и направления. Като значима мярка е увеличение на сезонните влакове на дълги дистанции и приоритизиране на придвижването на пътническите влакове.

По отношение на поръчката за нов преносим състав Христо Алексиев разгласи, че е направена и е пратена за утвърждение, обзор и нотификация от страна на Европейската комисия. „ Спазваме всички стъпки и допълнихме част за поддръжка на новите влакове, тъй като това е от извънредно значение поради тяхната доходност “, добави той. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР