Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов пред депутатите по време

...
Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов пред депутатите по време
Коментари Харесай

Миграционният натиск намалява - Нещо криете, нещо лъжете. Нин...

Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов пред депутатите по време на чуване поради зачестилите произшествия с бежанци, поискано от опозицията.

 

Стоянов подсети, че преди месец имаше нервност с върнати у нас мигранти, които се оказаха българи, направили закононарушения в Германия.

" Не вярвайте на нито една негова дума ", сподели Корнелия Нинова. Тя сподели информация от Стоянов до Народното събрание. В нея написа, че навътре в страната са арестувани 396 мигранти единствено за януари. 

 

" При нас се настаняват лица, подали молба за протекция. Центровете са от отворен вид. Определя им се зона за напредване - в границите на София. Ако я нарушат има наказания. 90% от признатите преди този момент са били в специфичните домове за настаняване към дирекция " Миграция " на Министерство на вътрешните работи. Агенция за бежанците реализира надзор върху бежанците в границите на центровете. Настоящите частни компании, които ги охраняват са определени с социална поръчка. Беше открито, че изпитват усложнения, изключително в Харманли и кв. " Овча купел ", сподели Мариана Тошева от Държавната организация за бежанците.

 

Изслушването продължи с остри реплики сред Стоянов и Нинова.

 

" Вие не вършиме разлика сред задържане навътре в страната, на вход и на излаз, както и връщане в страна по генезис и реадмисия. Състоянието по българо-турската граница в никакъв случай не е било толкоз умерено, както сега, както и положението на миграцията. 30% повече чиновници са ангажирани, има доста повече разкрити групи за трафик. Има трайно понижение на мигрантския напън, с цел да не потеглят към Западна Европа. Държим ситуацията и ще надграждаме резултатите ", разгласи Стоянов към водача на Българска социалистическа партия, което предизвика имитация, тъй като е упомената поименно. 

" Не споменавайте името й, тъй като ще стане откровено и персонално ", обърна се ръководителят на Народното събрание Росен Желязков към вътрешния министър. 

 

" Не, няма да стане откровено и персонално, а кардинално и в името на истината. Току-що Стоянов сподели, че не вършим разлика. 396 са общо арестувани единствено за януари - на вход, в страната и на излаз. Това написа в отчета, който той внася всеки месец в Народното събрание. Нещо криете, нещо лъжете ", съобщи Нинова и се обърна към ПП-ДБ. 

 

" 4 година не ви пристигна акъла в главите. Защитавате мигрантската политика на това държавно управление. От политиката на Борисов през годините, от онази ограда, която не е ограда, от единодушието на Габриел за връщането на мигранти у нас... втора година не разбирате, че ви използват. Вчера от ГЕРБ оглавили митинга в " Овча купел ", а те сътвориха казуса ", сподели още Корнелия Нинова. 

 

Припомняме, че настояването за чуване на вътрешния министър пристигна точно от Българска социалистическа партия.

Депутатите включиха точката като първа в дневния ред на съвещанието в сряда.

 

До тук се стигна, откакто за два дни имаше три случая, свързани с мигранти. Министерство на вътрешните работи вкара взаимни патрули сред " Общинска полиция " и " Жандармерията ", които да подсигуряват сигурността в центъра на София и в регионите край бежанските центрове. Напрежението докара и до митинги.

Междувременно Правната комисия в Народното събрание разисква на първо четене законопроекта на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи за промени в Закона за администрацията. Той е един от двата текста, посредством които ще стане допустимо назначението на още близо 1300 гранични служители на реда, както и спомагателни 270 чиновници за защита на бежанските центрове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР