Това заяви в студиото на Денят започва с Георги Любенов“

...
Това заяви в студиото на Денят започва с Георги Любенов“
Коментари Харесай

Сергей Станишев: За мен е важно да работя в следващия Европарламент

Това съобщи в студиото на „ Денят стартира с Георги Любенов “ водачът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който беше избран отново на поста при започване на месеца. Той изясни, че с избирането му за евродепутат ще се обезпечи съгласуваност сред партията на ПЕС и групата ѝ в Екологичен потенциал. Станишев предвижда, че на идните евроизбори „ крайните антиевропейски националисти “ по думите му ще отбележат растеж, само че ще останат в периферията на Европарламента и европейските институции.

Демографската рецесия в България е тематика, за която би трябвало да се приказва редовно. Тя включва освен поддръжката на майчниството, само че образованието, реализацията на пазара на труда, поддръжка за младежите, съобщи водачът на ПЕС.

Европа претърпява промяна, тъй като светът се трансформира и тя търси новото си място и еднаквост в него, посочи той и добави, че хаосът към напускането на Англия от Европейски Съюз е най-хубавата застраховка, че и други страни няма да я последват.
Сергей Станишев, водач на ПЕС: Нашият интерес като страна, междинна по размери и население, е да бъдем в Европейски Съюз и да се научим най-накрая да отстояваме нашия интерес в естетика с ползите на другите. Да ни почитат.
И в България поддръжката към Европейски Съюз спада, тъй като политиците трансферират проблемите си към него, само че Европейски Съюз сме всички ние - страните членки, съобщи Станшев. Вече близо 70 години Европа живее в мир и релативно благополучие, въпреки че в действителност има мотиви за неодобрение. „ Не би трябвало да се изхвърля бебето с водата “, добави Станишев.
 Европейска комисия разгласи проектите си за Брекзит без договорка Европейска комисия разгласи проектите си за Брекзит без договорка
Европейската комисия показа през днешния ден пакет от ограничения, които ще бъдат приложени при положение, че Англия напусне Европейски Съюз без съглашение. Те ще влязат в с...

Крайните антиевропейски националисти ще имат растеж на евроизборите, само че те ще бъдат в периферията и на Екологичен потенциал, и на институциите, съобщи Станишев.
Сергей Станишев, водач на ПЕС: Амбицията на социалистите е да бъдем основата на по-широк ляво-центристки алианс със зелени, по-крайните леви, либерали, които не са за Европа на статуквото, а Европа, която става по-социална.
Глобализацията и пазарните механизми сътвориха възходящо неравноправие и възприятие за неправда, като прекалено много хора се усещат изхвърлени от обществото, посочи Станишев. Според него една от главните закани пред Европа е разрушителният шовинизъм, който лъже, че може да защищити народа си с изолираност и огради. Другата опасност по думите на Сергей Станишев е „ статуквото на Европейската национална партия “, която твърди, че всичко е наред.
Сергей Станишев, водач на ПЕС: Има голям яд. Жълтите жилетки не са единствено френско феномени. Протестите в България и другите страни демонстрират, че има остро възприятие на неправда.  Политически спор за българската позиция по пакта за миграцията на Организация на обединените нации Политически спор за българската позиция по пакта за миграцията на Организация на обединените нации
Българска социалистическа партия желаеха спор в Народното събрание за българската позиция във връзка с Пакта за миграцията на Организация на обединените нации, който съгласно левицата трансформира незаконната миграция...

Отношението към така наречен „ Истанбулска спогодба “ щеше да е друго, в случай че огромните партии в България не се бяха поддали на агитация, съобщи Станишев. Проблемът с насилието над дамите вкъщи към момента не е решен в българското законодателство, само че е свършена ненапълно, добави той. „ Въпросът с Истанбулската спогодба е решен от Конституционния съд “, сподели Станишев. По думите му е в полза на България да бъде изменен Дъблинския правилник.

 Конгресът на ПЕС преизбира за трети път Станишев за водач Конгресът на ПЕС преизбира за трети път Станишев за водач
Конгресът на Партията на европейските социалисти в Лисабон преизбира за трети път Сергей Станишев за водач. Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бойко...

Сергей Станишев съобщи, че макар неналичието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конгреса на ПЕС, на който той беше избран отново за водач на европейските социалисти, най-точната индикация за настроенията в Българска социалистическа партия са множеството поздрави, които той е получил от симпатизанти. Станишев оцени неналичието на водача на Българска социалистическа партия на конгреса като „ пропусната опция “.

Решението за подреждането на листите за евроизборите не е еднолично на водача на Българска социалистическа партия, посочи Станишев. Той призна, че за него е значимо да бъде определен за евродепутат, тъй като по този начин ще се подсигури координацията в ПЕС предвид на договарянията в Европейската комисия и Европейския парламент след евроизборите.
Сергей Станишев, водач на ПЕС: Не е загадка, че за мен е значимо да работя в идващия Екологичен потенциал. Представете си водачът на Българска социалистическа партия да не е в българския парламент - постоянно ще се получи разминаване сред група и партия. Същото важи за европейското равнище и е значимо да има съгласуваност сред партията на ПЕС и нашата група в Европарламента.
На въпрос може ли да се кандидатира за евроизборите като самостоятелен народен представител, Станишев отвърна, че от ГЕРБ са му „ отправили подмятания в тази посока “, казвайки, че имат гражданска квота.

Сергей Станишев посочи, че стабилността не е задоволителен претекст за стабилността на държавното управление, а пред него би трябвало да има цели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР