Това заяви в предаването Лице в лице по bTV председателят

...
Това заяви в предаването Лице в лице по bTV председателят
Коментари Харесай

Ивайло Дерменджиев: Властта на главния прокурор е прекалено голяма, това поражда конфликти

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев по отношение на войните в прокуратурата.

 

Запитан дали е сюрпризиран, че у нас има редом правораздаване, за това, че някъде в един ресторант се вземат решение човешки ориси, Дерменджиев разяснява, че това несъмнено е доста притеснително.

 

" В тази страна е нужна сигурност. Аз мога да кажа, че у нас липсва изрично правосъдна промяна. Една от аргументите за буксуването на сходна промяна е, че по някакъв метод хората от изпълнителната власт са оставили тези, които би трябвало да вземат решение тази промяна, настрана от нея. Имам поради жителите. Най-важното е да знаеш дали жителите са удовлетворени от работата на прокуратурата. Естественият медиатор в този развой е юристът. Адвокатите най-добре знаят какво куца и какво не е наред в правосъдната система ", означи ръководителят на Висшия адвокатски съвет.

 

По думите му юристът е човек, който съставлява жителите.

 

" Ние би трябвало да участваме в правосъдната промяна. Всеки закон, който върви в Народното събрание, се съгласува с Висшия адвокатски съвет. Ние даваме своята роля там, имаме страхотни експерти, които дават доста положителни мнения. Ние сме подготвили мнения по всички законопроекти, въпросът е политиците до каква степен се преценяват с тях ", безапелационен бе Дерменджиев.

 

Той показа също по този начин, че българинът не осъзнава какъв брой доста губи от това, че не сме в Шенген.

 

" Най-малкото - свободата на напредване. Представете си какво е за стоките и за бизнеса. 10% от националният капитал се усилва, когато една страна е в пространството на Шенген, сочи статистика. Членството в Европейски Съюз и Шенген, еврозоната, без визи за Щатите - има ли ги тези неща налице, всеки българин ще просперира ", посочи ръководителят на Висшия адвокатски съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР