Това заяви в интервю за ФрогНюз проф. Евгений Сачев.Проф. Сачев,

...
Това заяви в интервю за ФрогНюз проф. Евгений Сачев.Проф. Сачев,
Коментари Харесай

Проф. Евгений Сачев пред ФрогНюз: С масонството са свързани Раков...

Това съобщи в изявление за ФрогНюз проф. Евгений Сачев.

Проф. Сачев, в своята книга “Българите са в основата на човешката цивилизация ” на едно място са показани стотици обстоятелства и доказателства по класифициран метод, които показват водещото място на българите в човешката история, още от възникването на първите цивилизации. Защо през днешния ден дишаме прахта на Европа по доста индикатори? Къде е истината? Наказани ли сме? 

 

Този въпрос е извънредно комплициран. Основното е, че липсва образование и обучение - както в фамилията, по този начин и в началното обучение, една дълготрайна тактика за развиване на нашето общество, страна и нация. Тази тактика се базира на културно-историческите полезности, завещани ни от нашите предшественици и които по мнението на безспорни престижи като някогашния френски президент Франсоа Митеран, почетният италиански президент Карло Адзелио Чампи, някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Лорънс Игълбъргър, съветският знаменит политолог, културолог Дмитрий Лихачов и други. 

 

Затова споделям, че заглавието на книгата “Българите в основата на човешката цивилизация ” не е мое. Това значи, че ние българите би трябвало освен да осъзнаем, да помним и да се гордеем с това, което са ни завещали нашите предшественици, само че и в своето всекидневие непрестанно да реализираме тези хрумвания и полезности, които са завещали. Затова и в самото начало на книгата със златни букви е написано, че предишното господства над бъдещето, единствено в случай че живее в сегашното. Тази мъдрост съм я пренесъл от китайците. 

 

Основният въпрос има доста отговори. Всичко опира до нашето културно-историческо завещание и полезности. Безспорни са доказателствата, че ние българите сме основали най-ранната страна освен в Европа, най-ранните писмени системи в света, опазили и съхранили сме най-продължително време своето народностно име. Първи сме сложили основите на научните познания и технологии. Трябва да стартираме по различен метод да преглеждаме историята на България. Трябва да опазим полезностите, които са ни завещали, да ги сътворяваме в днешното време и да ги съхраняваме за бъдещето. 

 

.

Така ли ще се отлепим от опашката в Европа? 

 

Всичко е в смяна на мисленето. Зависи по какъв начин самите ние се оценяваме. А ние имаме цялостното право от всички нации да се считаме за наследници на най-древните култури и държавност. Трябва да реализираме тези завещания. Ако повярваме в себе си, в случай че се държим като почтени наследници на тези предшественици, тогава ще можем и по различен метод да оценяваме сегашното. 

Освен бунтовник, академик и родолюбец Г. С. Раковски е бил и масон? Откъде той е намерил пари за двете български легии? Във Военна академия ли е масонският му скиптър? 

 

Ако в учебниците на нашите деца и внуци се учи българското Възраждане, Националното освободително придвижване, църковно-просветната и църковно-националната освободителна война измежду облика на нашите светли персони и почтени българи като Георги С. Раковски, Христо Ботев, Васил Левски, децата ни ще схванат същинския смисъл на историята като изложение за бъдещето.

 

Георги С. Раковски дава най-големи благоприятни условия в това отношение. Той е общественик, посланик, бунтовник, просветник, преподавател, държавник, академик. 

 

Ще ви дам единствено един образец. В посткомунистическите страни това се дефинира като етнология. В англосаксонския вид е обществена антропология. Американската социално-антропологична школа, която дефинира една от трите съществени категории в тази просвета - “народен темперамент ”, е дело на Георги С. Раковски още през 1862 година Той дефинира и в този момент наличието на тази съществена категория, нейната конструкция и функционалности. Той е бил началник освен на българското национално освободително придвижване у нас, само че и на цялото национално освободително придвижване в Европа - освобождението на италианците, битката на съветските революционери против Руската империя. Известно е, че Раковски е масон и то изтъкнат подобен и има доста безспорни доказателства за това. 

 

В книгата, която написах в съавторство с историка Иван Тренев и Александър Алексиев " Ролята на масонството в битките за избавление на българите от османско робство " давам доказателства за това. В нея демонстрираме фототипни издания на градежите на Раковски (градеж - това е писмен доклад в масонството). Градежите на Раковски са три, с неговия достоверен почерк - за франкмасонството и работата му във и отвън ложата.

Финансовите средства за легията са били част от цялостната активност на италианци, младошвейцарци, младоруси, младотурци, които са организирали и са се подпомагали взаимно при опита да се отстранен империите - Австро-унгарската, Руската, Британската, Османската. В тази връзка те са работили дружно и единно. 

 

Свързани ли са с масонството националните ни герои Васил Левски и Христо Ботев? И оказва помощ ли това за Освобождението на България?

 

Вече загатнах тази книга. Масонството е малко познато. Това е организация, на която се приписват негативни черти. Масони са били доста видни общественици, музиканти, поети, писатели. Моцарт е бил масон. Говорим за безспорни престижи, които към този момент загатнах. Масонството е една етична организация, в която се събират хора, които желаят да трансформират света по либерален и пълноправен метод. Борят се за мир, взаимност и съгласие. 

 

Един образец ще дам с Левски. В Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати има два бюста - единият е на Теофан Райнов, синът на Райно Попович от Карлово. Той е малко прочут във връзка с неговата роля и значение за Възраждането в България. Той е избран за шпионин номер едно на XIX век. 

 

За Левски пък е показано, че неговият Устав, прочут като Нареда на служащите за освобождението на българския народ, е употребен за основаването и организационната конструкция и вътрешната уредба на Централно разузнавателно управление на САЩ. 

Левски не е оня, който социалистическата ера разказва - с потури, навуща и впрочем. Той е бил също на доста високо ниво уважаван и уважаван. Имал е срещи с Албърт Пайк, един от най-популярните масони на 19-ти век. Той стои в основата на демократичните промени на цялата Британска империя. 

 

Левски не е необразован и некултурен. В своята Нареда той написа, че воеводите би трябвало да основат информационни линии. Левски, 100 години преди да се сътвори науката през 1960 година, написа за връзка в наличието на това разбиране. 100 години преди този момент! 

 

Как Левски е достигнал до това просветление - посредством контактите си в масонските среди с доста видни учени, общественици, държавници, революционери. Да не приказваме, че има масонски знаци, които исторически незапознатите с тази материя въобще не са отчели.  Когато е основана една масонска конструкция от самия Георги Раковски, поръчител на Левски става Иванчо Хаджипенчович, за който се приказва, че го е предал. Той го посвещава в масонството. Хората обаче не са подготвени да одобряват тези обстоятелства. 

По облика на македонски българин ли е основан Джеймс Бонд? Българин ли е прототипът и на Индиана Джоунс?


Описал съм го в това по-разширено издание на книгата си. Това е Душко Попов.

 

Но за пръв път споделям и кой е прототипът на Индиана Джоунс. Обяснил съм с детайлности всичко за него. Ще загатна единствено, че това е Александър Александров, роден в едно село до Тутракан. СМЕРШ - вътрешна организация в руската войска го вижда и стартира да работи под прикритие в други страни. Малко по-късно, поради това че е бил португалски аристократ, отива в Аржентина, дами се за биологичната дъщерята на един от някогашните аржентински президенти и след 20 години брак тя му ражда двама синове. Ще загатна, че той е извънреден шпионин, почтен и редовен българин, има заслуги за разкриването на това, за което ни набеждаваха - че сме взели участие в покушението на Папа Йоан Павел II, разкрива огромна корупция във висши кръгове на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия и управлението на Държавна сигурност. 

Каква е истината за Панагюрското златно богатство и Рокфелер? 7.4 кг тежи съкровището в деня на откриването си в Панагюрище. 6.165 кг е тежестта му през днешния ден. Вашият коментар? 

 

Има една история, която е обвързвана с българин от арменски генезис, родом от Силистра, който е бил стопански бежанец в Съединени американски щати и е работил в една златна мина. Собственикът го харесал. Този човек имал една щерка, която не била в изключително положително здраве. Става по този начин, че всички умират и този българин става притежател. В една американска банка има огромно количество злато, което се води негово. Това се е знаело от Централен комитет на Българска комунистическа партия и те са изнудвали Рокфелер, принудили са го да пристигна в България. 

 

Това става на 29-30 април 1975 година. Никой от американските управляващи не е схванал,че с частен аероплан рано сутринта на 29 април Дейвид Рокфелер каца на летище Враждебна. 

Рокфелер е научил за това богатство, желал да го види. Изказва интереса си по отношение на Панагюрското богатство пред Тодор Живков, който незабавно подрежда и представители на държавна сигурност по негова заповед отиват в Пловдив, отчупват едно късче от ритоните и го скриват, с цел да не се фалшифицира.

 

Така Рокфелер отпътува със съкровището.Той го дава на музея “Метрополитън ”. По-късно се схваща, че това богатство има огромна стойност и стартират да създават копия. Съкровището беше върнато вследствие активността на службите - 14 Първо основно ръководство. Съкровището има извънредно огромно значение и то освен за България. 

 

В днешно време не се опазва културното и историческото ни завещание. За нас световната национална еднаквост са културните и исторически полезности. Върху тях ще се гради бъдещото развиване на цялото човечество. Приоритетът ни е да го пазим.

 

Случайно ли е, че Бог и България стартират с една и съща писмен знак?

 

Няма нищо инцидентно. Има Господ Бог. Господ е показно наименование на тази висша мощ. Бог идва от българското. То е обвързвано с тази загадка. Подготвям пето издание на книгата си. То ще е над 1100 страници. В нея ще обясня и за Бог, за библейската история на българите. Ние сме древен народ. Човешката история става все по-българска, колкото по-назад отиваме. Евреите ги назовават богопомазан народ. Ние сме блажен народ. Ние, първи от всички нации, сме отдадени в християнското обучение. Създали сме институционализирана форма на християнството. Много по-късно се основават католицизма и православието. Целият Ренесанс и Просвещение се дължат на ранните български християнски хрумвания. Затова Бог и България стартират с една писмен знак. 

 

Интервю на Джесика Вълчева и Красен Бучков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР