Това заяви в ефира на Нова телевизия експертът по сигурността

...
Това заяви в ефира на Нова телевизия експертът по сигурността
Коментари Харесай

Проф. Румен Кънчев: Преди да завърши сухопътната операция, Израел...

Това съобщи в ефира на Нова телевизия специалистът по сигурността проф. Румен Кънчев по отношение на войната в Близкия изток.

 

" Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън изложи 4 точки, които би трябвало да бъдат изпълнени - всяка страна да има право на защита; Минимални жертви; Да няма тежки последствия върху инфраструктурата и населението; Да се инициира развой на основаването на група от страни, които да противодействат против тероризма в Близкия изток ", означи проф. Кънчев.

Специалистът бе безапелационен, че Съединени американски щати интензивно работят в Близкия изток.

 

" Блинкън се среща с всички. Виждаме, че доста деликатно и дискретно се държи както Китай, по този начин и Русия. Нито Русия, нито Китай, не си разрешават тежки, остри мнения. На политическо равнище няма такива мнения. Това е добра вест. Това значи, че в случай че имат договаряния, Русия и Китай ще желаят да вземат участие. На мен ми се коства, че има дребен прозорец, в който, в случай че бързо завърши сухопътната интервенция, ще се наредят нещата ", счита специалистът.

 

По думите му Китай няма военната мощност на Русия и Съединени американски щати.

 

" 92% от нуклеарните оръжия в света са в ръцете на Съединени американски щати и Русия. Така че Китай не може да се съизмерва с тях. Китай няма да води война с нито една нуклеарна мощ, в случай че тя първа не нанесе удар. Виждаме по какъв начин всички велики сили са си намерили проксита и работят посредством тях. КНДР може да изиграе доста неприятна смешка в тази зона. Северна Корея е доста рискова - при нея няма никакъв надзор върху нуклеарните оръжия. 90% от стопанската система на Северна Корея зависи от Китай ", добави той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР