Това заяви в ефира на Bulgarai ON AIR зам.-председателят на

...
Това заяви в ефира на Bulgarai ON AIR зам.-председателят на
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Известни сме по света с това, че можем да наруши основно гражданско право

Това съобщи в ефира на Bulgarai ON AIR зам.-председателят на Обществения съвет към ЦИК Стоил Цицелков.

" Фактът, че са най-скъпите идва от двойното гласоподаване - машинно и хартиено. Това е изцяло несъответстващо. Това механичено разбъркване е един от огромните проблеми. Много оскъпява и усложнява вота. Машините облекчават гласуването. Накараха този цифров резултат хората да го събират с елки на хартийки, след това ги даваме на една компания да ги цифровизира. Да платим толкоз милиони за тези машини и да не използваме техния потенциал... ", разяснява Цицелков.

По думите му е имало доста неща, които е можело да бъдат планувани. Едно от тях да вземем за пример е обвързвано с пандемията и гласуването в чужбина. Според Цицелков е можело да се приложи гласоподаване по пощата в страните, в които това е процедура. Скупчването на хора при предаването на протоколите също е било предвидимо, счита Цицелков и съобщи, че е било нужно центровете за събиране на гласове да бъдат разграничени.

По думите му има спор - или да се извърши всичко по този начин, както е написано по закон или някои значими процедури да бъдат забързани и даже прескочени. Той поддържа концепцията за видеонаблюдение на изборния развой. предлагането съгласно него не е било признато, защото съгласно ЦИК би основало проблеми и стрес у хората.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР