Това заяви президентът Румен Радев при участието му в тържествено

...
Това заяви президентът Румен Радев при участието му в тържествено
Коментари Харесай

Радев пита политиците залагат ли си живота в името на държавата и...

Това съобщи президентът Румен Радев при присъединяване му в тържествено заседание във връзка 20-ата годишнина на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система (ВУСИ) в Пловдив, предават от Българска телеграфна агенция. 

 

Президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов и управлението на висшето учебно заведение връчиха дипломите на абитуриентите от Випуск 2023. На събитието участваха регионалният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев, кметът на града Здравко Димитров, представители на бизнеса.

 

" Успели сте да изберете специалности, които са настоящи точно през днешния ден, тъй като от опит ви убеждавам, че на препоръките на Европейски Съюз сега, на всички конгреси на високо политическо и експертно равнище, във всички стратегически документи и стратегии, думите, които най-вече се срещат - това са сигурност, стопанска система, положително ръководство ”, уточни президентът.

 

Той сподели, че имаме потребност не просто от стратегически документи и стратегии, а от готови хора, които да проучват и схващат комплицираните процеси.

 

" В изискванията на невиждани до момента динамични проблеми в геополитически проект, влошаваща се среда за сигурност, на разтърсвания в стопанската система, на рецесии от всякакъв темперамент, ние имаме потребност от готови хора като вас ", добави президентът.

 

Според него националната сигурност е комплицирана и всеобхватна материя и това значи да имаме не просто съответни въоръжени сили и полиция. Радев уточни, че построяването и постигането на надеждно равнище на националната сигурност изисква ангажираност, съгласуваност и взаимоотношение на всички държавни институции, локалната власт, бизнеса, на всеки един жител на страната.  

Държавният глава разяснява, че войната в Украйна се е трансформирала във война на безсилие, на логистика, в световен стопански конфликт и за това е от основно значение положителното ръководство на всички процеси в националната сигурност и стопанската система. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР