Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на икономиката

...
Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на икономиката
Коментари Харесай

Министерството на Нинова нямало представител на Съвета за национална сигурност към премиера

Това съобщи пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова.

Повод за думите й е решението на България да изгони 70 съветски дипломати, както и спекулациите, че то е било взето еднолично от премиера в оставка Кирил Петков. Заради случилото се се сътвори напрежение сред Българска социалистическа партия и “Продължаваме промяната” като левицата разгласи, че приключва договарянията за сформиране на държавно управление. Българска социалистическа партия сложи и изискване - такива може да има, само че единствено в случай че Петков не е министър председател. Такава алена линия начертаха и от “Има подобен народ”.

Нинова опроверга изказванията на Надежда Нейнски, че на Съвета за национална сигурност има представител на Министерството на стопанската система.

" Този сякаш отчет на ДАНС не сме го виждали. Вероятно единствено президентът, който назначава шефа на ДАНС, може да види отчета. А в Съвета по национална сигурност към премиера има двама души от ДАНС, тъй че казаното от Радев, че не е знаел за гоненето на дипломатите, не дава отговор на истината ", декларира още Нинова.

По думите й никой не дава безапелационни доказателства за шпионаж. Нинова не счита, че изгонването на съветски дипломати е поради външна интервенция. Това обаче съгласно нея е на ръба на разкъсване на дипломатическите връзки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР