Това заяви пред журналисти външният министър на РСМ Буяр Османи.

...
Това заяви пред журналисти външният министър на РСМ Буяр Османи.
Коментари Харесай

Османи: Още няма решение, от което и София, и Скопие да са доволни

Това съобщи пред публицисти външният министър на РСМ Буяр Османи.

“Регионът е там, където беше преди 4-10 години, а Република Северна Македония е там, където беше преди 20 години във връзка с (интеграцията в) Европейски Съюз. Трябваше да се случи това в Украйна, с цел да се разбере, че евроинтегрирането не е въпрос на злободневна политика, не е въпрос на страсти, не е въпрос на надлъгване, кой ще каже по-голяма дума от другия, а е въпрос на консолидиране на сигурността, с цел да живеят жителите в мир, непоклатимост и разцвет. За това работим и се надявам, че посланията, които бяха отправени през днешния ден, ще бъдат разбрани “, съобщи Османи, представен от bTV.

“Сега е време на стратегическо водачество, не е време за политиканстване, това е време всеки да поеме отговорността, тъй като през днешния ден сътворяваме нова история. Говорейки за историята преди 100 години, ние сътворяваме през днешния ден историята за поколенията за 50 години напред. Имаме историческа отговорност да консолидираме районът. Република България има интерес районът да бъде постоянен и европейски “, добави той.

По думите му в този момент е моментът България да поеме стратегическото водачество в процеса на интеграция на Западните Балкани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР